Poklon vredan više od pola miliona evra: Vatrogascima u Smederevu stigao savremeno opremljeni kamion od kolega iz Rusije

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jul.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklon vredan više od pola miliona evra: Vatrogascima u Smederevu stigao savremeno opremljeni kamion od kolega iz Rusije

Vozni park smederevskih vatrogasaca postao je bogatiji za još jedno vatrogasno vozilo.

Reč je o vatrogasnom vozilu za brojne namene, opremljenom najsavremenijim pomagalima i aparatima koje će uskoro naše vatrogasce učiniti još efikasnijim na terenu.

Kamion vredan više od 500.000 evra j poklon iz saradnje u okviru Rusko – srpskog humanitarnog centra.

- U našem poslu mnogo toga zavisi od tehnike, zato smo im veoma zahvalni na ovom kamionu. Registrovan je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mesec dana. Možemo da ga koristimo u intervencijama, vozilo je odlično opremljeno, ima novu tehnologiju upravljanja, na primer, za upravljanje topom na krovu ima džojstik, ima pumpu visokog pritiska, pogodno je za intervencije, može da se preseče auto u hitnim situacijama, brz je, može da ponese skoro 3,5 tone vode, ima cirkulare, sve u svemu novo, jako, skupo i odlično opremljeno vozilo kako za gašenje požara, tako i za tehničke intervencije u saobraćaju – objašnjava Nenad Jocić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu.

Ovakvih vozila ima desetak u Srbiji i sva su deo donacije Ruskih kolega. Inače, vozni park smederevskih vatrogasaca ne obnavlja se tako često.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.