Pogođena je sa tri metka, ali je uspela da spase decu

Izvor: B92, 06.Maj.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogođena je sa tri metka, ali je uspela da spase decu

Erin Stofel majka iz Vinskonsina uspela je da spasi svoju decu, bez obzira na to što ju je pomahnitali napadač ranio sa tri metka. U poslednjem trenutku sklonila je decu od napadača koji je nasumično pucao.

Nažalost, svome suprugu Džonatanu i jedanaestogodišnjoj ćerki Oliviji nije uspela da pomogne. Kada je stigla u bolnicu sačekale su je tužne vesti.

Porodica Stofel se u nedjelju uveče zaputila u porodičnu vožnju biciklima, ali su se našli na pogrešnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestu u pogrešno vreme. Na jednom mostu vojni veteran Serđio Danijel Valensija otvorio je vatru na prolaznike. Valensija je prilikom pucnjave ubio potpuno nedužnog čoveka, Adama Bentdala.

Nasumičnoj pucnjavi prethodio je sukob između Valensije i njegove bivše verenice.

"Nikad ne podcenjujte snagu majki, njihovu odlučnost kada brane svoju decu. Neverovatno je da je ta žena uspela, tako ranjena da skloni svoju decu Ezru i Selaha s mosta. Čak je uspela da im objasni gde da idu da potraže pomoć.", izjavio je doktor Rej Džordžen.

U međuvremenu, veliki broj ljudi se organizovao da pomogne porodici Stofel na stranici na sajtu “GoFundme”. Do sada prikupili su više od 120 hiljada dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.