Pogledajte: Izraelski vojnik šutirao i šamarao palestinskog dečaka

Izvor: Blic, 05.Avg.2013, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Izraelski vojnik šutirao i šamarao palestinskog dečaka

Izraelska armija istražuje zašto je izraelski vojnik tokom vikenda, psovao, šutirao i šamarao jednog 12-godišnjeg palestinskog dečaka, držeći ga za ruku u Hebronu, na Zapadnoj obali. Incident se dogodio blizu osmatračnice u delu grada koji je pod vojnom kontrolom.

Međunarodni pokret solidarnosti snimio je incident i postavio ga na "Jutjub".

Na snimku se vidi da vojnik, navodno komandir jedne brigade kako je navedeno u nekim novinskim izveštajima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najpre gura jednog dečaka, šutira ga u nogu i šamara ga.

Nekoliko sekundi kasnije vidi se kako vojnik juri nekoliko drugih dečaka, koji se ne vide jasno na snimku.

Identitet vojnika nije obelodanjen i nejasno je šta je dovelo do tog incidenta. U zvaničnom saopštenju vojnog portparola osuđeno je takvo ponašanje.

U junu su izraelski vojnici pritvorili petogodišnjaka koji je bacao kamenice na jevrejske automobile i kasnije stavili lisice i povez preko očiju njegovom ocu.

Snimci tog incidenta koje su napravili aktivisti izraelske organizacije za ljudska prava "Becelem" su, takođe, postavljeni na "Jutjub" i viđeni u celom svetu, izazazvaši kritike na račun izraelske armije.

U najnovijem incidentu bilo je razmene oštrih reči izmedju vojnika i palestinskih dečaka. U jednom trenutku, kako se navodi, vojnik je nazvao dečaka "kurv..im sinom" i onda ga uhvatio i šutirao. Dečak se potom uhvatio za nogu i počeo je da viče.

Izraelska vojska je do sada saopštila samo da incident nije rutinski.

VIDEO > Izraelski vojnik šutira dečaka:

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelski vojnik šutirao palestinskog dečaka

Izvor: Mondo, 05.Avg.2013

Izraelska armija istražuje zašto je izraelski vojnik tokom vikenda, psovao, šutirao i šamarao jednog palestinskog..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.