Počinje zima

Izvor: RTS, 21.Dec.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje zima

Tri minuta posle ponoći 22. decembra, u noći između nedelje i ponedeljka, počinje zima za stanovnike na severnoj Zemljinoj polulopti. U istom trenutku na južnoj polulopti počinje leto.

Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža, saopšteno je iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković", a prenosi Tanjug.

Sunce će u Beogradu izaći u 7.13, a zaći će u 16 časova.

Obdanica će trajati nešto manje od devet, a noć oko 15 sati, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje zima

Izvor: Blic, 21.Dec.2014

Tri minuta posle ponoći, 22. decembra, u noći između nedelje i ponedeljka počeće zima za stanovnike na severnoj Zemljinoj polulopti, dok u istom trenutku na južnoj polulopti počinje leto...Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža, saopšteno je iz Astronomskog društva "Ruđer...

Nastavak na Blic...

Prvi dan zime

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2014, 09:41

Tri minuta posle ponoći, 22. decembra, u noći između nedelje i ponedeljka počinje zima za stanovnike na severnoj Zemljinoj polulopti...U istom trenutku na južnoj polulopti počinje leto...Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža, saopšteno je iz Astronomskog društva "Ruđer...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.