Počeo Srpski Davos

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2012, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo "Srpski Davos"

KOPAONIK -

Na Kopaoniku je danas počeo 19. Biznis forum od koga se očekuje da ponudi moguća rešenja za brojne poteškoće sa kojima je suočena srpska ekonomija u vreme globalne krize ali i niza domaćih neizvesnosti.

Otvarajući skup, predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović rekao je da je cilj da se kroz konstruktivnu diskusiju pomogne kreatorima ekonomske politike da što bolje i efikasnije pronađu put do optimalnih rešenja za srpsku ekonomiju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />On je istakao da su visoka javna potrošnja, manjak javnih investicija, nekonkurentna privreda, neefikasna javna uprava ključni problem sa kojima je suočena srpska privreda.

Vlahović je naglasio da je status kandidata za članstvo u EU koji je dodeljen Srbiji ogromna šansa koja će nam obezbediti veliki priliv investicija ali i da uspešno u narednom periodu, do punopravnog članstva u Uniji, reformišemo privredu i javni sektor.

Predsednik Udruženja korporativnih direktora Toplica Spasojević istakao je da protekle tri godine nisu bile lake ali i da 2012. ne donosi ništa bolje.

Zbog toga, moramo sami da uredimo privredni ambijent po uzoru na EU i da sprovedemo sveukupnu reformu, da osnažimo poljoprivredu, infrastrukturu, energetiku, smanjimo nezaposlenost i pokrenemo novi investicioni ciklus, kazao je Spasojević.

Takođe moramo da oslobodimo energiju preduzetništva i da omogućimo mladim ljudima koji su napustili zemlju da se vrate u Srbiju, jer će samo tako da nam bude boje, poručio je on.

Forumu koji će trajati do 8. Marta, prisustvuje više od 500 učesnika, među kojima su premijer Srbije Mirko Cvetković, renomirani ekonomski stručnjaci, predstavnici privrede i banaka, ambasadori iz zemalja najvažnijih trgovinskih partnera Srbije, glavni ekonomisti pojedinih političkih stranaka.

Kako je najavljeno, učesnicima foruma će se obratiti i guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, a dolazak su potvrdili i potpredsednica vlade Verica Kalanović i ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje 'Biznis forum' na Kopaoniku

Izvor: Šumadija Press, 06.Mar.2012

Na Kopaoniku danas počinje 19. Biznis forum od koga se, prema rečima organizatora, očekuje da pruži pomoć..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.