Počelo snimanje televizijske serije Vojna akademija

Izvor: Blic, 26.Apr.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo snimanje televizijske serije "Vojna akademija"

Na Vojnoj akademiji danas je počelo snimanje televizijske serije "Vojna akademija" po scenariju Gordana Mihića i u režiji Dejana Zečevića.

Snimanju prve klape prisustvovao je i ministar odbrane Dragan Šutanovac koji je izrazio zadovoljstvo početkom snimanja serijala posvećenog zivotu i radu kadeta i kadetkinja i njihovih starešina.

Šutanovac je rekao i da se televizijska serija snima uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije a da je njen cilj da pokaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako žive i rade kadeti i kadetkinje.

U seriji nastupaju, uz niz mladih glumaca i glumica i Voja Brajović, Dara Džokić, Mira Banjac, Branislav Lečić, Miloš Timotijević i Nebojša Milovanović

On je izrazio očekivanje i da će serija zadovoljiti i one koji vole vojsku i Vojnu akademiju i da će doprineti još većem interesovanju kod mladih koji žele da upišu tu visokoškolsku ustanovu.

Ministar odbrane je rekao novinarima i da se radi o niskobudžetnoj televizijskoj seriji, zahvalivši se reditelju i glumcima na saradnji.

Mihić je rekao da je za sada planirano da televizijska serija ima 16 epizoda koje će se prikazivati na Radioteleviziji Srbije od jesenas.

Dragan Šutanovac i Dejan Zečević na snimanju serije

On se zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije na podršci prilikom priprema za snimanje dodavši da je dosta vremena proveo u razgovoru sa kadetima i kadetkinjama i profesorima Vojne akademije.

Glumac Ljubomir Bandović je istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio da glumi u seriji pošto potiče iz vojničke porodice izrazivši očekivanje da će mlada glumačka ekipa uz pomoć reditelja uspešno odgovoriti zadatku.

"Oberučke sam prihvatio da radim u seriji...serija ima višestruki značaj za državu, vojsku i publiku", rekao je Bandović.

Mladi glumci Radomir Vujović i Bojan Perić smatraju da će uspešno ostavariti svoje uloge, dok glumica Dragan Dabović očekuje da će televizijska serija pozitivno delovati na mlade koji žele da upišu Vojnu akademiju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šutanovac: Rekordno interesovanje za Vojnu akademiju

Izvor: S media, 26.Apr.2011

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je danas zadovoljstvo rekordnim odzivom devojaka i mladića za upis na Vojnu akademiju u 2011/12.godini. ..Šutanovac je rekao novinarima da se prijavilo više od 1350 kandidata i kandidatkinja i da ni jedan drugi fakultet nema takvu konkurenciju jer će u...

Nastavak na S media...

Šutanovac: Rekordno interesovanje za upis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2011

BEOGRAD -..Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je danas zadovoljstvo rekordnim odzivom devojaka i mladića za upis na Vojnu akademiju u 2011/12.godini...Šutanovac je rekao novinarima da se prijavilo više od 1350 kandidata i kandidatkinja i da ni jedan drugi fakultet nema takvu konkurenciju jer...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šutanovac: Rekordno interesovanje za upis u Vojnu akademiju

Izvor: Studio B, 26.Apr.2011

Ministar odbrane Dragan Šutanovac zadovoljan je rekordnim odzivom devojaka i mladića za upis na Vojnu akademiju u 2011/12.godini...Šutanovac je rekao novinarima da se prijavilo više od 1350 kandidata i kandidatkinja i da ni jedan drugi fakultet nema takvu konkurenciju jer će u ovoj školskoj godini...

Nastavak na Studio B...

Serija o vojnim kadetima

Izvor: Blic, 27.Apr.2011, 01:10

BEOGRAD - Na Vojnoj akademiji u Beogradu juče je počelo snimanje nove serije „Vojna akademija” reditelja Dejana Zečevića i scenariste Gordana Mihića. ..Mihić je rekao da je zasad planirano da ova serija o životu kadeta i kadetkinja akademije Vojske Srbije ima 16 epizoda, koje će se prikazivati...

Nastavak na Blic...

SNIMLJENA PRVA KLAPA SERIJE „VOJNA AKADEMIJA“

Izvor: Kurir, 27.Apr.2011

Upoznajte živote vojnika. Prva klapa serije „Vojna akademija“, čije je snimanje počelo, sa scenaristom Gordanom Mihićem i rediteljem Dejanom Zečevićem na čelu, okupila je veliki broj novinara...Upoznajte živote vojnika...Prva klapa serije „Vojna akademija“, čije je snimanje počelo,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.