Šutanovac: Rekordno interesovanje za Vojnu akademiju

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Rekordno interesovanje za Vojnu akademiju

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je danas zadovoljstvo rekordnim odzivom devojaka i mladića za upis na Vojnu akademiju u 2011/12.godini.

Šutanovac je rekao novinarima da se prijavilo više od 1350 kandidata i kandidatkinja i da ni jedan drugi fakultet nema takvu konkurenciju jer će u ovoj školskoj godini biti primljeno 170 mladića i devojaka.

Konkurs za upis mladića i devojaka završen je 31. marta a nakon toga je započeta selekcija kandiadata >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tako da će najbolji na jesen u školskoj 2011/12 godini upisati Vojnu akdemiju.

Vojna akademija će upisati 170 kadeta i kadetkinja, za smer pešadije, oklopnih jedinica, borbenih vozila, ubojnih sredstava, telekomunikacije, jedinice za elektronska dejstva, informacioni sistemi, avijacija i finansije.

Šutanovac: Uskoro sindikalno organizovanje u vojsci

Šutanovac: Izvoz naoružanja u Kuvajt

Gradićemo vojne fabrike za pola milijarde dolara

Po završetku akademije, nove oficire čeka zaposlenje u jedinicama Vojske Srbije, a stručno usavršavanje moći će da nastave na diplomskim akademskim (master) studijama Vojnoj Akademiji ili na drugim fakultetima u zemlji i inostranstvu.

Diploma, koju će steći novi oficiri biće priznata na svim fakultetima u Srbiji i u inostranstvu, jer su studijski programi Akademije u potpunosti prilagođeni Bolonjskoj deklaraciji.

Šutanovac je prethodno na Vojnoj akademiji prisustvovao početku snimanja televizijske serije "Vojna akademije", po scenariju Gordana Mihića i u režiji Dejana Zečevića.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.