Počela nastava u školama na Kosovu

Izvor: Glas javnosti, 03.Sep.2012, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela nastava u školama na Kosovu

ZVEČAN - U svim osnovnim i srednjim školama na Kosovu jutros je počela, po školskom kalendaru, rekao je za televiziju Most iz Zvečana načelnik Školske uprave Ministarstva prosvete Republike Srbije za Kosovo i Metohiju Predrag Stojčetović.

Međutim, učenici i nastavnici će u 11.30 protestovati u svojim školama zbog "ukupne situacije na Kosovu".

"Saveti roditelja inicirali su održavanje protesta jer žele da skrenu pažnju međunarodnoj zajednici na ometanje obrazovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << procesa na Kosovu i Metohiji - česte blokade puteva, nenajavljeno stacioniranje pripadnika Kfora na saobraćajnicama, kruženje helikoptera koji u niskom letu snimaju škole i slično", rekao je Stojčetović.

U osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama ove godine ima oko 25.000 učenika, a ove školske godine je za oko 200 učenika upisan manji broj u srednje škole na Kosovu, kazao je on i istakao da su stigli besplatni udžbenci za učenike od prvog četvrtog razreda.

"Razlog je manji broj svršenih učenika osmih razreda ali i manje interesovanje osmaka iz centralnog dela Kosova i Metohije", rekao je Stojčetović i dodao da je "verovatno i raseljeni Srbi više nisu tako sigurni da njihova deca mogu da upisuju škole na Kosovu i Metohiji".

Stojčetović je istakao da raduje podatak da je ove godine povećan broj prvaka na čitavom Kosovu. On je upozorio da su neplaćeni računi i isključeje vode u pojedinim školamana u centralnom Kosovu problem koji već sutra može da uslovi prekid nastave.

"Bolje je nastavu prekinuti nego rizikovati da dođe do epidemije i ako do danas posle podne voda ne bude puštena moraćemo da prekinemo nastavu", rekao je Stojčetović i izrazio očekivaje da će nadležna ministarstva u Vladi Srbiji uložiti napore da ovaj problem reše.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U kosovskim školama protest u podne

Izvor: Kurir, 03.Sep.2012

Učenici i nastavnici će u 11.30 protestovati u svojim školama zbog "ukupne situacije na Kosovu"..ZVEČAN - U svim osnovnim i srednjim školama na Kosovu jutros je počela, po školskom kalendaru, rekao je za televiziju Most iz Zvečana načelnik Školske uprave Ministarstva prosvete Republike Srbije...

Nastavak na Kurir...

Učenici i nastavnici protestovali na Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2012

KOSOVSKA MITROVICA - U svim osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama na Kosovu i Metohiji danas su održani protestni skupovi sa kojih je poslata poruka Kforu i ostalim međunarodnim mirovnjacima u Pokrajini "da prestanu sa političkim nasiljem".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Učenici i nastavnici protestovali na Kosovu

Izvor: Mondo, 03.Sep.2012

U svim osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama na Kosovu i Metohiji danas su održani protestni skupovi sa kojih je poslata poruka Kforu i ostalim međunarodnim mirovnjacima u Pokrajini "da prestanu sa političkim nasiljem"...Učesnici i nastavnici su tokom protesta nosili parole na kojima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.