Izvor: Blic, 13.Apr.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivači na bazenima do kraja 2009.

Radovi na izgradnji kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi, koji su počeli još davne 1995. godine, trebalo bi da budu završeni do kraja 2009. godine. Nakon desetogodišnjeg zastoja, krajem prošle godine je na „kostur" postavljena čelična krovna konstrukcija, a iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja obezbeđeno je 250 miliona dinara kako bi se u 2008. godini završili kupola, bočne fasade i iskopale „školjke".

Prema rečima Dragana Trklje, direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Direkcije za izgradnju opštine Subotica, za završetak kompleksa potrebno je ukupno 550 miliona dinara, a očekuje se da će Pokrajina u 2009. godini obezbediti preostala sredstva, pa će Subotičani konačno dobiti sportsko-rekreativni centar po ugledu na gradove razvijenih zemalja.

- Da bi se krenulo s radovima, potrebno je ispoštovati i određenu proceduru. Gradonačelnik Geza Kučera mora sa dosadašnjim izvođačom radova, subotičkom kompanijom „Panongrad", da raskine dosadašnji ugovor, kako bi se raspisao novi tender. Očekujem da će taj uslov uskoro biti ispunjen i da će radovi odmicati prema utvrđenom planu - ističe Trklja.

Imajući u vidu da su pojedina rešenja iz glavnog projekta, iz 1995. godine, zastarela, Građevinski fakultet iz Subotice, zajedno sa nekoliko lokalnih preduzeća koja se bave projektovanjem, uradio je izmene i dopune prvobitnog plana gradnje. Prema izmenjenom projektu, umesto 8.600, obezbeđeno je 11.600 kvadratnih metara sportsko-rekreativnih i poslovnih prostora, a to je učinjeno tako što se, prema rečima Slobodana Grkovića sa Građevinskog fakulteta, „ušlo u prostor ispod bazenskih školjki, jer se postojeći gabarit nije mogao menjati, i na taj način je u suterenu dobijen dodatni prostor gde će biti smeštena kuglana sa kafe-barom, teretana i velnes centar".

- Izmene su primerene zahtevima današnjice i nije narušen smisao osnovnog projekta iz 1995. godine. Kompleks će biti prilagođen kako sportistima, tako i građanstvu, a kako bazen sam od sebe ne može da se izdržava, dodali smo i mnoge poslovne sadržaje. Takođe, prema izmenama i dopunama glavnog projekta, čitavo „vodno ogledalo", gde će se nalaziti četiri bazena, biće u jednom prostoru, na površini od 4.700 kvadratnih metara, tako da se dobija kompleks za celu porodicu, gde će roditelji moći da se kupaju u velikim bazenima, a klinci će im uvek biti na oku u dečjim. Osim sportsko-rekreativnih, tu će moći da se organizuju i komercijalni sadržaji, poput koncerata ili modnih revija - zaključio je nedavno Slobodan Grković.

Rekreacija i šoping

U okviru kompleksa naći će se veliki bazen dimenzija 33x25 metara, zatim plivalište 25x16 metara, dva manja dečja bazena i tribine, koje će „zauzeti" 700 kvadratnih metara. U suterenu objekta biće velnes centar sa đakuzi kadama, saunom i prostorijama za aerobik i masažu, zatim kuglana sa kafe-barom i teretana, dok će se u prizemlju naći moderan šoping centar sa različitim sadržajima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Projekti Fonda za kapitalna ulaganja grade Suboticu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2008

SUBOTICA - Subotica je, posle Novog Sada, dobila najviše sredstava iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja - 1,35 milijardi dinara. Među 39 projekata, koje je kandidovala opština, Fond je obezbedio 250 miliona za radove na zatvorenom bazenu u Dudovoj šumi, dok je Narodno pozorište, umesto traženih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.