Projekti Fonda za kapitalna ulaganja grade Suboticu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekti Fonda za kapitalna ulaganja grade Suboticu

SUBOTICA - Subotica je, posle Novog Sada, dobila najviše sredstava iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja - 1,35 milijardi dinara. Među 39 projekata, koje je kandidovala opština, Fond je obezbedio 250 miliona za radove na zatvorenom bazenu u Dudovoj šumi, dok je Narodno pozorište, umesto traženih 320 miliona dinara, dobilo 200 miliona.

Predsednik Skupštine opštine Saša Vučinić je objasnio da je 200 miliona nedovoljno za ceo projekat, ali da je dobijeno objašnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da, kada se uzme u obzir dinamika radova, u ovoj godini ne može da se potroši više od odobrenih 200 miliona, pa je to jedini razlog što je odobreno 120 miliona dinara manje nego što je traženo. Za magistralni gasovod izdvojeno je 160 miliona, a za izgradnju i obnovu puteva 150 miliona dinara.

Direkcija za izgradnju planirala je da utroši 150 miliona na puteve, pa ćemo sa novcem iz pokrajine imati ukupno 300 miliona dinara, čime će saobraćajna infrastruktura u gradu i okolini biti poboljšana, izjavio je direktor Direkcije za izgradnju Subotice Dragan Trkulja.

Za eksproprijaciju zemljišta na kome će biti izgrađena saobraćana zaobilaznica koja će spajati auto put E75 i granični prelaz Kelebiju, pokrajina je izdvojila 125 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.