Pirot: Na maturu idu u običnim majicama da bi prikupili novac za bolesne sugrađane

Izvor: NaDlanu.com, 24.Apr.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot: Na maturu idu u običnim majicama da bi prikupili novac za bolesne sugrađane

Maturanti pirotske Gimnazije rešili su da pare namenjene kupovini skupih maturskih haljina, odela i druge garderobe odvoje na poseban račun kako bi pomogli najugroženijim mladim Piroćancima.

Na predstojeće matursko veče ići će obučeni u iste majice sa natpisom "Tvojih pet minuta-nečiji ceo život", kako se ova akcija i zove.Kako je Tanjugu izjavila jedna od inicijatorki ove akcije, maturantkinja Jovana Georgijevski, očekuje se da se prikupi dosta novca, s obzirom na to da >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << od cele generacije maturanata svega par njih nije pristalo da podrži ovu akciju, dok je oko 150 pristalo da se uključi."Matursko veče će biti 30. maja. Prvo će u školi biti organizovana svečanost na kojoj će biti prisutni svi donatori, maturanti, a tada ćemo i uručiti sam prikupljeni novac onima kojima su ta sredstva najpotrebnija, za operacije, skupe lekove i sličnu pomoć...", navodi ona.Akciju su, osim maturanata, profesora i rukovodstva škole, podržali i Sportski centar Pirot, koji je organizovao humanitarnu tehno žurku, zatim opština Pirot, Elektrodistribucija, kao i nevladine organizacije "Pirot E publica" i "Gea"."Oni će takođe organizovati humanitarne žurke iz kojih će sva prikupljena sredstva ići u naš fond",kaže Georgijevska. (Izvor: Tanjug, Novosti)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.