Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Performans iz Novog Sada na festivalu u Berlinu

NOVI SAD - Performans umetnika Ane Vujanović i Saše Asentića "Communitas na ispitu" biće izveden na festivalu savremenog plesa "Tanz im August" 20. avgusta u Berlinu, saopštila je danas umetnička asocijacija Per Art iz Novog Sada.

Performans "Communitas na ispitu" je hibridni javni događaj između pozorišne predstave, koreografije, društvene igre i hepeninga, u kojem publika postaje akter.

Scena postaje mesto u javnom prostoru gde građani raspravljaju o važnim društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pitanjima i promišljaju moguću budućnost društva.

Izvođenje se zasniva na principima društvenih igara, otvorenih za učešće svih članova publike. Publika je pozvana da kreira nekoliko zamišljenih situacija.

Ponuđene teme su: Uspon i pad radničkog samoupravljanja, Drugi i Test kolektivne inteligencije, a performans se završava otvorenim forumom o iskustvu izvođenja i pričama koje su nastale tokom njega.

Priče i socijalna koreografija su privremene, promenljive i umnogome zavise od učesnika, odnosno same publike, čime svako izvođenje postaje jedinstven događaj u okviru otvorene serije čiji se rezultati ne mogu predvideti.

Performans je deo šireg projekta, koji se sastoji se od teorijsko-umetničkog istraživanja i od savremenog plesa kao umetničke discipline koja emancipuje i daje vidljivost oslobođenom individualnom telu.

Performans se izvodi u produkciji Per Arta i TkH (Teorija koja hoda), i u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada.

Projekat je realizovan uz podršku Evropske unije i Grada Novog Sada.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Novosadski performans gostuje u Berlinu

Izvor: Radio 021, 17.Avg.2012, 13:36

Performans umetnika Ane Vujanović i Saše Asentića "Communitas na ispitu" biće izveden na festivalu savremenog plesa "Tanz im August" 20. avgusta u Berlinu, saopštila je umetnička asocijacija Per Art iz Novog Sada.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.