Pečati bez atributa državnosti

Izvor: Beta, 15.Avg.2011, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pečati bez atributa državnosti

BEOGRAD, 15. avgusta 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je u ponedeljak da pečati kosovske strane ne smeju imati atribute državnosti i da moraju biti statusno neutralni.

Stefanović nije želeo da komentariše pisanje beogradskih medija o navodnom predlogu Beograda da se na administrativnoj liniji sa Kosovom uvedu dvojni pečati i naveo da će predlog Vlade Srbije o tome biti poznat početkom narednog meseca.

"Videćemo početkom septembra kakvo rešenje ćemo naći. U svakom slučaju, ono ne sme da podrazumeva da pečat ima atribute kosovske državnosti i prateća dokumentacija treba da bude statusno neutralna. Sve ostale modifikacije tog pristupa su moguće i ostaje da udjemo u pregovore i rešimo tu stvar", rekao je Stefanović za agenciju Beta.

Upitan o sprovodjenju sporazuma Vlade Srbije i Kfora o severu Kosova, Stefanović je rekao da dogovor trenutno "daje rezultate". "Za sada je u redu. Naravno, uvek ima nekih problema u samoj primeni, ali ta stvar za sada daje rezultate tako da možemo da se uključimo u dijalog", rekao je on.

Šef pregovaračkog tima Beograda kazao je da se Srbi sa severa Kosova opravdano boje pritisaka kosovskih organa i nasilnog širenja uticaja Prištine. "Njihov strah je opravdan jer će Priština nastaviti da to pokušava, a na nama je da obezbedimo i medjunarodne okvire i naše prisustvo kako bismo to onemogućili", rekao je Stefanović.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Pečati ne smeju imati atribute državnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2011

BEOGRAD -..Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da pečati kosovske strane ne smeju imati atribute državnosti i da moraju biti statusno neutralni...Stefanović nije želeo da komentariše pisanje beogradskih medija o navodnom predlogu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Pečati da budu statusno neutralni"

Izvor: B92, 15.Avg.2011

Beograd -- Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da pečati kosovske strane ne smeju imati atribute državnosti...Stefanović je rekao i da pečati moraju biti statusno neutralni...On nije želeo da komentariše pisanje beogradskih medija o navodnom...

Nastavak na B92...

Stefanović: Pečati bez atributa državnosti

Izvor: S media, 15.Avg.2011

Pečati kosovske strane ne smeju imati atribute državnosti i moraju biti statusno neutralni, izjavio Borislav Stefanović šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom. ..Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da pečati...

Nastavak na S media...

Stefanović: Samo pečat bez grba Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2011

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da pečati kosovske strane ne smeju imati atribute državnosti i da moraju biti statusno neutralni...Stefanović nije želeo da komentariše pisanje beogradskih medija o navodnom predlogu Beograda da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.