Pavličić ponovo gradonačelnik Novog Sada

Izvor: RTS, 30.Jun.2012, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavličić ponovo gradonačelnik Novog Sada

Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić ponovo izabran na tu funkciju. Predsednik novosadskog odbora SPS-a Siniša Sević izabran za zamenika gradonačelnika.

Na drugoj maratonskoj sednici Skupštine Novog Sada, dosadašnji gradonačelnik Igor Pavličić, jutros u četiri sata, ponovo je izabran na tu funkciju, a predsednik novosadskog odbora Socijalističke partije Srbije Siniša Sević za zamenika gradonačelnika.

Za predlog predsednice gradskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandre Jerkov da Pavličić bude gradonačelnik glasalo je 45 od ukupno 78 odbornika koliko ih ima parlamentu Novog Sada.

Neposredno pre početka glasanja za izbor gradonačelnika i gradskog veća supštinsku salu su napustili odbornici Srpske napredne stranke, Dveri, Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke koji, baš kao i prilikom izbora Aleksandre Jerkov za predsednicu Skupštine Grada nisu želeli da učestvuju u glasanju.

Pavličić je uoči skupštinske rasprave o njegovoj kandidaturi za gradonačelnika saopštio sastav buduće gradske vlade i predstavio program rada.

Sastav Gradskog veća je izraz kontinuiteta u odnosu na prethodnu vlast, rekao je Pavličić dodajući da će novo Gradsko veće unaprediti svoj rad i ispraviti greške kojih je, kako je rekao, izvesno bilo u prethodne četiri godine.

Kao glavne infrastrukturne projekte koje bi trebalo da sprovede nova gradska vlada Pavličić je naveo izgradnju Žeželjevog mosta, koji će, kako je rekao, biti završen za tri godine, zatim izgradnju aerodroma na Čeneju, kompletnu rekonstrukciju fudbalskog stadiona "Karađorđe, izgradnju fabrike vode i povećanje zelenih površina u gradu sa sadašnjih deset na 20 procenata.

"Reforma javnog sektora je nešto sa čime ćemo svi morati da se suočimo. Često se dešavalo da javna preduzeća troše više nego što su zaradila i sa tim se mora prestati, a svi rukovodioci javnih preduzeća moraće na svakih šest meseci da podnose izveštaj o radu pa ćemo videti ko sa kakvim uspehom posluje, rekao je Pavličić.

Stranke opozicije su kritikovale predlog da Pavličić ponovo bude gradonačelnik Novog Sada.

Predsednik gradskog odbora SNS Miloš Vučević je rekao da su koalicioni partneri koji čine vladajuću većinu u gradu (DS, LSV i SPS) na pokrajinskom nivou u lošim odnosima, a na repuličkom nivou na izuzetno lošem nivou, što je, kako je rekao, dokaz da je formiranje nove gradske vlasti "rezultat puke političke trgovine, a ne želje da se unapredi život u Novom Sadu".

Juče u 10 sati počela je konstitutivna sednica Skupštine Grada Novog Sada verifikacijom mandata izabranih odbornika, a na njoj je u večernjim satima odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izabrana za predsednicu Skupštine.

Odmah po završetku konstitutivne sednice počela je druga sednica parlamenta na kojoj su, pored izbora gradonačelnika i njegovog zamenika, imenovani i direktori i vršioci dužnosti direktrora javnih i javno komunalnih preduzeća u Novom Sadu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pavličić ponovo gradonačelnik Novog Sada

Izvor: S media, 30.Jun.2012

Igor Pavličić je za gradonačeknika Novog Sada izabran jutros u 4 sata, na drugoj maratonskoj sednici Skupštine Novog Sada koja je počela sinoć u 23 sata, a za predlog predsednice gradskog parlamenta Aleksandre Jerkov da Pavličić bude gradonačelnik glasalo je 45 od ukupno 78 odbornika koliko...

Nastavak na S media...

Novi “igrač” u gradskoj vlasti – SPS preuzeo Toplanu, obrazovanje,saobraćaj…

Izvor: Novine novosadske, 30.Jun.2012

Socijalistička partija Srbije zadovoljna je postignutim dogovorom u Novom Sadu, a sve komponentne vlasti u naredne četiri godine treba da rade kako bi se ostvarili prioriteti i interesi građana koje je u svom obraćanju izneo gradonačelnik Igor Pavličić, kaže za Novine novosadske Siniša Sević,...

Nastavak na Novine novosadske...

Pavličić ponovo izabran za gradonačelnika Novog Sada

Izvor: Politika, 30.Jun.2012

Za izbor kandidata DS-a, LSV-a i SPS-a glasalo 45 od ukupno 78 odbornika koliko ima lokalni parlament..Novi Sad – Igor Pavličić, dosadašnji gradonačelnik Novog Sada iz redova DS-a, ponovo je izabran na ovu funkciju, a predsednik Gradskog odbora SPS-a Siniša Sević za zamenika gradonačelnika....

Nastavak na Politika...

Ligaši zvali SPS

Izvor: Blic, 01.Jul.2012, 08:55

Za gradonačelnika je izabran Igor Pavličić (DS), kome će to biti drugi mandat na toj funkciji. Predsednica Skupštine grada Novog Sada je Aleksandra Jerkov (LSV), dok će Siniša Sević (SPS) biti zamenik gradonačelnika, a na mestu zamenika predsednika novosadskog parlamenta ostala je Marija Vrebalov...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.