Papa neće doći u Niš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa neće doći u Niš

BEOGRAD -

Apostolski nuncije u Beogradu, nadbiskup Orlando Antonini, izjavio je za italijansku katoličku novinsku agenciju SIR da poseta pape Benedikta Šesnaestog Nišu, povodom obeležavanja 1.7000 godišnjice Milanskog edikta, nije moguća, imajući u vidu određene istorijske probleme.

Po pitanju ekumenizma, stanje u Srbiji nije još dovoljno opušteno, rekao je nadbiskup Orlandini.

On je, međutim, istakao da su napravljeni "prvi koraci pomirenja", što pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i imenovanje beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara u organizacioni komitet za obeležavanje jubileja.

"Radi se o dugotrajnom istorijskom procesu. Mora se uspostaviti poverenje, stvoriti preduslovi, različite pozicije se moraju razjasniti, a pre svega potrebno je ponašati se u skladu sa ljubavlju prema bližnjem i sestrinskim odnosima", rekao je nadbiskup, prenosi Verska informativna agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antonini: Papa ne dolazi u Niš

Izvor: RTS, 01.Feb.2013

Imajući u vidu određene istorijske probleme, poseta pape Benedikta XVI Nišu i obeležavanju 1.700 godina Milanskog edikta nije moguća, kaže apostolski nuncije u Beogradu, nadbiskup Orlando Antonini. ..Apostolski nuncije u Beogradu, nadbiskup Orlando Antonini, izjavio je za..italijansku katoličku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.