Izvor: Kurir, 09.Apr.2010, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa bio protiv smenjivanja sveštenika pedofila

LOS ANĐELES, 9. aprila (Tanjug) - Papa Benedikt XVI, dok je bio kardinal Jozef Racinger, nije dozvolio smenjivanje jednog sveštenika katoličke crkve u Kaliforniji koji je seksualno zlostavljao decu, pokazala je crkvena dokumentacija. U pismu iz 1985. godine, koje je potpisao Racinger, navodi se zabrinutost zbog posledica koje bi smenjivanje sveštenika imalo po opšte dobro crkve, javio je AP navodeći da je imao ekskluzivni uvid u pismo. Vatikan je do sada uporno tvrdio da Racinger nije učestvovao u sprečavanju smenjivanja sveštenika pedofila.  

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa štitio sveštenika pedofila

Izvor: Mondo, 09.Apr.2010

Papa Benedikt XVI, dok je bio kardinal Jozef Racinger, nije dozvolio smenjivanje jednog sveštenika katoličke crkve u Kaliforniji koji je seksualno zlostavljao decu, pokazala je crkvena dokumentacija.

Nastavak na Mondo...

Papa odbio uklanjanje pedofila iz crkve

Izvor: Glas javnosti, 10.Apr.2010, 07:03

LOS ANĐELES - Kardinal Jozef Racinger, sada papa Bendikt DžVI, odbio je u pismu 1985. godine da se raspopi američki sveštenik koji je seksualno zlostavljao decu, između ostalog zbog dobrobiti Rimokatoličke crkve, prenela je agencija AP...To pismo je, navodi ta agencija, najsnažajnije osporavanje...

Nastavak na Glas javnosti...

Isplivalo pismo – dokaz da je papa znao

Izvor: Deutsche Welle, 10.Apr.2010

Pismo koje je 1985. potpisao papa Benedikt XVI (tada kardinal) pokazuje da je znao za sveštenička zlostavljanja u SAD. On, ipak, nije odmah odobrio zahtev da se počinioci izbace iz crkve.

Nastavak na Deutsche Welle...

Racinger usporavao uklanjanje pedofila iz crkve

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2010

Kardinal Jozef Racinger, sada papa Bendikt XVI, odbio je u pismu 1985. godine da se raspopi američki sveštenik koji je seksualno zlostavljao djecu, između ostalog zbog dobrobiti Rimokatoličke crkve, prijenela je agencija AP. To pismo je, navodi ta agencija, najsnažajnije osporavanje tvrdnji Vatikana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.