Izvor: S media, 08.Avg.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika i u Srbiji zbog primljenih vakcina protiv svinjskog gripa

Vest da se u Hrvatskoj kod šestoro vakcinisanih protiv svinjskog gripa ispituje sumnja na teško neuromuskularno oboljenje poznato kao Žilijan-Bareov sindrom, prestravila je sve u Srbiji koji su tokom pandemije virusa H1N1 "zavrnuli rukav".

Stručnjaci pokušavaju da smire situaciju tvrdeći da nijedan od slučajeva o kojima izveštavaju hrvatski mediji nije medicinski potvrđen.

I tamo i ovde ljudi su vakcinisani istom "Novartisovom" vakcinom "fosetrija", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << samo iz različitih serija.

- Apsolutno nema razloga za paniku - kaže za "Novosti" magistar Marko Erić, rukovodilac Nacionalnog centra za farmakovigilancu. - Prema izveštajima Svetske zdravstvene organizacije, ne postoji nijedan zvanično potvrđen slučaj Žilijan-Bareovog sindroma koji se dovodi u vezu sa vakcinom protiv gripa izazvanog virusom H1N1.

- Male su šanse da se Žilijan-Bareov sindrom, ispolji ovako kasno, jer što više vremena od vakcinacije protiče, smanjuje se i moguća veza oboljenja sa vakcinom - kaže mr Erić.

(Novosti)

Foto:Guliver/thinkstock
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Panika zbog vakcina protiv H1N1

Izvor: B92, 09.Avg.2012, 01:53

Beograd -- Građani koji su vakcinisani protiv H1N1 uplašeni su vešću da ovo cepivo možda izaziva teška oboljenja, među kojima i Žilijan-Bareov sindrom, pišu "Novosti"...Od Žilijan-Bareovog sindroma koji dovodi do paralize strahuje 149.938 vakcinisanih u Srbiji, navodi ovaj list...Vest da se...

Nastavak na B92...

Građani Srbije uplašeni vijestima iz Hrvatske o vakcinama

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2012

BEOGRAD - Građani Srbije koji su vakcinisani protiv svinjskog gripa H1N1 uplašeni su viješću iz Hrvatske da ovo cjepivo možda izaziva teška oboljenja, među kojima i Žilijan-Bareov sindrom, pišu "Večernje novosti".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.