Palestinci: Broj poginulih ipak nešto manji - 1.031

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci: Broj poginulih ipak nešto manji - 1.031

Palestinski izvori saopštili su juče da broj Palestinaca ubijenih u pojasu Gaze od početka izraelske ofanzive 8. jula iznosi 1.031, a ne 1.060 kako je ranije rečeno.

Greška je nastala zbog problema u brojanju tela nađenih u ruševinama područja koja su na meti najžešćih izraelskih udara, rekao je portparol hitnih palestinskih službi u Gazi, Ašraf al Kidra.

"Nakon pomne provere tela i delova tela iz ruševina u subotu u istočnom delu Gaze i nakon što su ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << porodice identifikovale, potvrđeno je da je broj tela koje su izvučena tokom primirja 117, a ne 147", rekao je on.

Ukupan broj ubijenih je 1.031, a ranjenih 6.233.

"Najmanje devet Palestinaca je ubijeno i nekoliko ih je ranjeno za vreme današnjih sukoba, dok se nastavlja ofanziva Izraela i prekogranično raketiranje Izraela iz Gaze", naveo je Kidra.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.