Pakistan: Uhapsićemo Mušarafa

Izvor: B92, 07.Jan.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Uhapsićemo Mušarafa

Islamabad -- Bivši pakistanski predsednik Pervez Mušaraf biće uhapšen ako se vrati u zemlju, zbog sumnje u povezanost sa ubistvom bivše premijerke Pakistana Benazir Buto.

Nema potrebe da se izdaje nikakav "svež nalog za njegovo hapšenje", jer je sud još ranije izdao takav nalog, rekao je novinarima državni tužilac Čodri Zulfikar.

Mušaraf je nekoliko sati ranije rekao za jedan pakistanski televizijski kanal da će se vratiti u zemlju kako bi učestvovao na sledećim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamentarnim izborima, koji bi mogli da budu održani 2013.

Njegov portparol je naveo da nalog za hapšenje Mušarafa nema pravnu vrednost.

"Mi smo na sudu doveli u pitanje taj nalog za hapšenje", rekao je on i dodao da će Mušaraf ove nedelje objaviti konačni datum za povratak u zemlju, kako bi "predvodio naciju".

Mušaraf živi u Londonu i Dubaiju od 2008. kada ga je vlada, predvođena partijom pokojne Benazir Buto, primorala da podnese ostavku.

Buto je ubijena 2007. u samoubilačkom napadu nedaleko od prestonice Islamabada, pošto se vratila u domovinu kako bi učestvovala na izborima.

Mušaraf je u to vreme za njeno ubistvo okrivio pakistanske talibane, međutim, tužilaštvo tvrdi da je on bio deo zavere.

Bivši pakistanski predsednik trenutno predvodi jednu frakciju Svepakistanske muslimanske lige, male političke partije koja nema neku veću bazu u zemlji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mušaraf će biti uhapšen ako se vrati u Pakistan

Izvor: Blic, 07.Jan.2012

Bivši pakistanski predsednik Pervez Mušaraf ako se vrati u zemlju biće uhapšen u vezi sa ubistvom bivše premijerke Benazir Buto, rekao je danas državni tužilac...Nema potrebe da se izdaje nikakav "svež nalog za njegovo hapšenje", jer je sud još ranije izdao takav nalog, rekao je novinarima...

Nastavak na Blic...

Mušaraf suočen sa hapšenjem

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2012

ISLAMABAD - Ukoliko se vrati u zemlju, bivši pakistanski predsjednik Pervez Mušaraf biće uhapšen zbog umiješanosti u ubistvo nekadašnje premijerke Benazir Buto, saopštilo je danas državno tužilaštvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ako se vrati u Pakistan Mušarafu prijeti hapšenje

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2012, 15:39

Državni tužilac Pakistana izjavio je u subotu da će bivši predsjednik Pervez Mušaraf, ako se vrati u zemlju, biti uhapšen zbog povezanosti sa ubistvom nekadašnje premijerke Benazir Buto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.