Pajtić: Vojvodina da bude centar razvoja

Izvor: Blic, 08.Okt.2013, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vojvodina da bude centar razvoja

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Boris Pajtić izjavio je danas nakon susreta sa evropskim komesarom za regione Johanesom Hanom da Vojvodina treba da postane centar razvoja informatiike i visokih tehnologija u Srbiji.

Dobili smo snažnu podršku od komesara Hana”, rekao je Pajtić novinarima u Briselu.

On je istakao da je vojvodjanski projekat “Metalplastera” od strane Evropske komisije ocenjen kao treći po kvalitetu medju evropskim projektima za prekogrničnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saradnju koji se finansiraju iz pretpristupnih (IPA) fondova EU.

“

Dokazali smo da, pored toga što vučemo 87 odsto IPA fondova za prekogranicnu saradnju namenjenih Srbiji, i te kako umemo da se takmičimo i u kvalitetu”, rekao je Pajtić na zajedničkoj konferenciji za štampu.

Predsednik vojvodjanske vlade je najavio da će u izradi novog zakona o finansiranju Vojvodine, nakon usaglašavanja sa strankama na pokrajinskom i republičkom nivou, biti zatražena pomoć evropskih stručnjaka.

“

To je neophodno kako kako bismo primenil evropska iskustva u izradi ovog važnog akta koji je preduslov za evropske integracije Srbije”, istakao je on.

Pajtić je rekao da je u razgovorima sa Hanom bilo reči i o finansiranju Radio teevizije Vojvodine, koja je zapala u finansijske probleme.

“

RTV Vojvodine je javni servis koji emituje programe na 10 jezika, što predstavlja garanciju poštovanja identiteta nacionalnih zajednica i čuva stečena prava, a sada postoji opasnost da prestane sa radom”, ukazao je Pajtić.

Komesar Han je rekao da je je Vojvodina veoma važan evropski region, pogotovo u sklopu Dunavske strategije i razvoja visokih tehnologija.

Zajednička konferencija za štampu u zgradi Komisije u Briselu bila je prekinuta kada se oglasio signal za opasnost od požara, u okviru protivpožarne vežbe, tako da su Pajtić i Han morali da je nastave iz obližnjeg hotela.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Vojvodina treba da bude centar razvoja Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas nakon susreta sa evropskim komesarom za regione Johanesom Hanom da Vojvodina treba da postane centar razvoja informatike i visokih tehnologija u Srbiji. On je najavio da će u izradi novog zakona o finansiranju Vojvodine biti zatražena pomoć...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Vojvodina da bude centar razvoja"

Izvor: B92, 08.Okt.2013

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Boris Pajtić izjavio je da Vojvodina treba da postane centar razvoja informatiike i visokih tehnologija u Srbiji.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.