PROTESTNA ŠETNJA ČINOVNIKA NA SEVERU KOSOVA

Izvor: Kurir, 12.Sep.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTESTNA ŠETNJA ČINOVNIKA NA SEVERU KOSOVA

KOSOVSKA MITROVICA - Radnici javnih preduzeća i lokalne samouprave u Kosovskoj Mitrovici, njih oko dve stotine, jednočasovnim, mirnim protestom izrazili su nezadovoljstvo zbog najava prištinskih vlasti da zauzmu institucije na severu Kosova.

Radnici su se okupili kod glavnog ibarskog mosta koji razdvaja severni i južni deo grada.

Protest koji su obezbeđivali pripadnici kosovske i Euleks policije protekao je mirno i bez incidenata.

Zamenik načelnika opštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uprave u Kosovskoj Mitrovici Milorad Vukašinović rekao je novinarima da su zaposleni u sistemu lokalne samouprave spontanim okupljanjem želeli da pokažu da oni ne rade u paralelnim, već u legalnim i legitimnim institucije, koje je birao ovdašnji narod.

"Svrha je da se pošalje poruka da mi ne želimo da idemo u albanske institucije. Međunarodnoj zajednici da nam ne ruši uspostavljeni sistem rada i institucija, jer ovaj narod ovde uvažava te institucije", rekao je on.

Prema njegovim rečima, svakodnevno se obraćaju građani kojima se izdaju izvodi i potrebna dokumentacija... i Albancima, Gorancima...

Ta opština na severu Kosova je jedina koja je zadržala svoju multietničnost, rekao je Vukašinović.

On je podsetio da je lokalna samouprava u proteklih 12 godina bila servis svih građana i bila kompatibilna sa UNMIK adnministracijom, ispunjavajući sve obaveze predviđene Zakonom o lokalnoj samoupravi Republike Srbije.

Prošle nedelje na severu Kosova protestovali su radnici zaposleni u prosveti, pravosuđu, zdravstvu, radnici EPS-a i privrednici koji su pored zahteva da se očuvaju srpske institucije poslali poruku da ne žele granicu na administrativnoj liniji Kosova i Metohije i centralne Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirni protesti u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: S media, 12.Sep.2011

Mirni protesti radnika javnih preduzeća i lokalne samouprave u Kosovskoj Mitrovici, održani su zbog najave prištinskih vlasti da zauzmu institucije na Kosovu. Protest je protekao mirno i bez incidenata. ..Radnici javnih preduzeća i lokalne samouprave u Kosovskoj Mitrovici, njih oko dve stotine,...

Nastavak na S media...

EU nezadovoljna akcijom policije na Kosmetu

Izvor: TvojPortal.com, 13.Sep.2011, 11:06

/vesti online/ Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton prenela je kosovskoj predsednici Atifeti Jahjagi da su u Briselu nezadovoljni odlukom kosovskih vlasti da pošalju specijalne jedinice policije na sever Kosova.. . Atifete Jahjaga i Herman van Rompej u...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.