Ove namirnice će vam pružiti lepu kosu i besprekorne nokte

Izvor: Kurir, 31.Mar.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove namirnice će vam pružiti lepu kosu i besprekorne nokte

Ako želite kvalitetnu kosu i savršene nokte, obavezno uvrstite ove namirnice u svoju ishranu

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Vaša kosa i nokti mogu biti ogledalo vašeg zdravlja. Zbog toga je važno da u ishranu ubacite zdrave namirnice koje će imati efekte i na vaš fizički izgled.Ove namirnice su posebno važne kada je zdravlje kose i noktiju u pitanju.

Mleko

Naučne studije su pokazale da nedostatak gvožđa, cinka i proteina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << može dovesti do gubitka kose. Takođe, nedostatak gvožđa može prouzrokovati lako lomljive nokte. Zbog toga je mleko odlična namirnica za vaše zdravlje - sadrži proteine, kalcijum, vitamin D i biotin.

Jaja

Vaša kosa sadrži čak 97 procenata proteina, pa je veoma važno da ga unosite dovoljno kroz ishranu. Pored proteina, jaja sadrže i dosta gvožđa i biotina.

Losos

Omega-3 masne kiseline mogu da pomognu jačanje kose i spreče nastanak peruti. Takođe pozitivno utiču na zdravlje noktiju jer ih jačaju. Losos sadrži i biotin, vitamin B koji veoma povoljno utiče na zdravlje kose.

Lisnato povrće

Kelj, spanać i drugo zeleno povrće sadrže značajne količine vitamina A i C. Vitamin C je značajan za apsorpciju gvožđa, dok vitamin A podstiče rast kose. Stručnjaci kažu da vitamin C odlično utiče na zdravlje korena kose i jača vlasi.

Narandžasto i žuto povrće

Povrće koje sadrži dosta vitamina A, poput šargarepe ili bundeve mogu vaše nokte učiniti sjajnim i manje suvim. Takođe sadrže i antioksidant beta-karoten, koji pomaže preradu vitamina A za zdraviju kožu.

Voda

Ovo nije hrana, ali je veoma važan deo svake pravilne i zdrave ishrane. Hidriranost organizma je od izuzetnog značaja za zdrave i lepe nokte i kosu.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Kako da efikasno očistite organizam od toksina

U čemu je tajna vitke linije i dugovečnosti Japanki

5 načina da iskoristite ljuske od jaja

Moćna voćka: 11 blagodeti banane

Prirodne maske za lepu kosu

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.