Ova lista pokazuje raspoloženje potrošača širom sveta! SRBIJA JE I OVDE NAJNIŽE RANGIRANA!

Izvor: Press, 30.Jan.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova lista pokazuje raspoloženje potrošača širom sveta! SRBIJA JE I OVDE NAJNIŽE RANGIRANA!

Potrošači u Srbiji su i na kraju 2014. bili među najpesimističnijim u svetu, dok na globalnom nivou raspoloženje potrošača balansira na granici između optimizma i pesimizna, pokazali su rezultati istraživanja američke kompanije Nilsen.
Potrošačko poverenje u Srbiji je u poslednjem kvartalu prošle godine poraslo za jedan poen na ukupno 52 poena, dok je svetski indeks poverenja pao dva poena na 96 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poena, pri čemu granica od 100 poena razdvaja optimizam od pesimizma, navodi Nilsen. Ta kompanija indeks poverenja od 2005. izračunava na osnovu odgovora više od 30.000 ispitanika sa pristupom internetu u 60 zemalja.

U svetu su od Srbije pesimističnije samo Italija (45 poena), Južna Koreja (48 poena) i Hrvatska (49 poena). Peta najpesimističnija zemlja je Ukrajina, koja kao i Srbija ima 52 poena.

PROČITAJTE JOŠ:
Janković: Plate u prosveti su za 10.000 niže od proseka
U februaru uvođenje u vojnu evidenciju
ZA NJIH ZAKON NE VAŽI: Kockarnice izbegle da plate preko milion evra poreza!
   
Najveći optimizam na kraju prošle godine iskazali potrošači u Indiji (129 poena), zatim u Indoneziji i na Filipinima (po 120 bodova), Ujedinjenim Arapskim Emiratima (114 poena) i na Tajlandu (111 poena).

U Evropi je potrošačko poverenje palo dva poena na 76 poena, a jedina relativno optimistična zemlja bila je Danska sa 103 poena.

Među najvećim svetskim privredama, potrošačko poverenje smanjeno je za dva poena na 106 poena u SAD, četiri poena na 107 u Kini i četiri poena na 73 u Japanu. Sa druge strane, u Nemačkoj i Britaniji, poverenje je uvećano za po jedan poen na 98 odnosno 94 poena.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski potrošači među najpesimističnijima u svetu

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015

Potrošači u Srbiji su i na kraju 2014. bili među najpesimističnijim u svetu, dok na globalnom nivou raspoloženje potrošača balansira na granici između optimizma i pesimizna, pokazali su rezultati istraživanja američke kompanije Nilsen...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Potrošačko poverenje...

Nastavak na Mondo...

Potrošači u Srbiji među najpesimističnijim u svetu

Izvor: Press, 31.Jan.2015, 00:25

U svetu su od Srbije pesimističnije samo Italija, Južna Koreja i Hrvatska. Najveći optimizam na kraju prošle godine iskazali potrošači u Indiji . Potrošači u Srbiji su i na kraju 2014. bili među najpesimističnijim...

Nastavak na Press...

Potrošači u Srbiji i u Ukrajini jednako pesimistični

Izvor: B&F Online, 31.Jan.2015

Potrošači u Srbiji su i na kraju 2014. bili među najpesimističnijim u svetu, dok na globalnom nivou raspoloženje potrošača balansira na granici između optimizma i pesimizma, pokazali su rezultati istraživanja američke kompanije Nilsen. Potrošačko poverenje u Srbiji je u poslednjem kvartalu...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.