Otvoren šesti Sajam etno hrane i pića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren šesti Sajam etno hrane i pića

BEOGRAD -

Šesti Sajam etno hrane i pića, koji okuplja više od 250 izlagača iz cele Srbije, otvoren je danas u hali tri Beogradskog sajma i trajaće do 29. novembra. Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Ljubiša Dimitrijević rekao je, otvarajući manifestaciju, da je to sjajna prilika za uspostavljanje kontakata proizvođača i potrošača iz različitih delova Srbije.

Pored predstavljanja proizvoda i proizvođača potencijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kupcima, svrha Sajma je promocija nacionalnih specijaliteta, zaštita imena, receptura i geografskog porekla sa ciljem utemeljenja robnih marki etno proizvoda.

"Srbija ima ogroman potencijal - to je zemlja kulturne i geografske raznolikosti", poručio je Dimitrijević i istakao da je pored proširenja tržišta i unapređenja plasmana cilj Sajma i edukacija proizvođača.

Ukazavši da je želja da srpski proizvodi postanu komkurentni na svetskim tržištima, Dimitrijević je kazao da sticanje takve reputacije zahteva mukotrpan rad.

Izlagači na Sajmu etno hrane i pića učestvuju uglavnom na grupnim štandovima regionalnih privrednih komora, zadružnih saveza, gradova i opština. Ove godine to su Užice, Leskovac, Niš, Požarevac, Srem, Valjevo, Kraljevo, Pančevo, Beograd, Novi Sad i Kruševac.

Na sajmu učestvuju i Zadružni Savezi Srbije i Vojvodine, Udruženja proizvođača lekovitog bilja, Zadruga dobrih domaćina i jedan proizvođač iz Grčke, a na ovogodišnjem Sajmu prvi put samostalno nastupaju opštine Čajetina i Bojnik.

Štand Regionalne privredne komore Užice na otvaranju je obišao ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sajam za ljubitelje dobrog zalogaja

Izvor: Mondo, 26.Nov.2011

Zimnica, vino, rakija, med, kolači, šunke, čvarci, slanina, sirevi, lekovito bilje.. čekaju vas do 29. novembra na Sajmu etno hrane i pića koji je danas otvoren u Beogradu.

Nastavak na Mondo...

Na Sajmu etno hrane i pića 250 izlagača

Izvor: Rasina.net, 27.Nov.2011, 04:41

Na Beogradskom sajmu sutra počinje Sajam etno hrane i pića sa 250 izlagača i 1.000 ručno rađenih proizvoda. Pored predstavljanja promocije nacionalnih specijaliteta i receptura, cilj manifestacije je i zaštita geografskog porekla.

Nastavak na Rasina.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.