Otkup mleka da bude obavezan

Izvor: B92, 23.Feb.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Otkup mleka da bude obavezan"

Beograd, Novi Sad -- Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić pozivao je danas Vladu Srbije da uredbom obaveže prerađivače mleka da nastave sa otkupom mleka od seljaka.

Vlada ne sme da dozvoli da štetu u problemu za koji je, po Ješićevim rečima, "sama kriva", jedino snose proizvođaci mleka.

Danas je održan prvi sastanak Radne grupe za praćenje stanja prisustva aflatoksina u životnim namirnicama i hrani za životinje na teritoriji Vojvodine i dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se otpočne besplatna kontrola stočne hrane na farmama u pokrajini, piše u saopštenju Ješića dostavljenom medijima.

Naučni institut za prehrambene tehnologije FINS iz Novog Sada vrši besplatno uzorkovanje hrane za životinje i kukuruza na aflatoksine, ohratoksin i fumunizin, a radna grupa će nakon analiza doneti preporuke za način poboljsanja kvaliteta hrane za životinje na farmama.

"Pozdravljamo odluku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije koje je konačno, pa makar i sa šest meseci zakašnjenja, priznalo problem i počelo da ga rešava tamo gde je problem i nastao, a to je u kukuruzu", navedeno je u saopštenju Ješića u kome se dodaje da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo daje podršku i aktivno učestvuje u rešavanju tog problema na teritoriji Vojvodine.

"Podsećamo, da je Ministarstvo poljoprivrede više radilo svoj posao, a manje štitilo tajkune i monopoliste u preradi mleka i manje se bavilo politikom ovaj problem bi bio puno ranije rešen", piše u saopštenju.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević poručio je danas da će u narednih nedelju dana u prodaji biti mleko potpuno ispravno za upotrebu i da neće biti sumnje da u njemu ima aflatoksina.

Proizvođači mleka su, s druge strane, pozvali građane da slobodno piju mleko, jer nije otrovno, i istovremeno optužili političare za neodgovorno ponašanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mora biti nastavljen otkup mleka od seljaka

Izvor: Mondo, 23.Feb.2013

Goran Ješić pozvao je danas Vladu Srbije da uredbom obaveže prerađivače mleka da nastave sa otkupom mleka od seljaka. Naprednjaci "zgroženi" ovom njegovom izjavom...Kako je objasnio pokrajinski sekretar za poljoprivredu na taj način bi Vlada sprečila da štetu u problemu za koji je, po njegovim...

Nastavak na Mondo...

Ješić: Otkup mleka mora da bude obavezan

Izvor: Akter, 23.Feb.2013

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić pozivao je Vladu Srbije da uredbom obaveže prerađivače mleka da nastave sa otkupom mleka od seljaka i ne dozvoli da štetu u problemu za koji je, po njegovim rečima, "sama kriva", jedino snose proizvođaci mleka

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.