Osuđeni ubica uhapšen u Beogradu dok čeka zatvor

Izvor: B92, 22.Apr.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni ubica uhapšen u Beogradu dok čeka zatvor

Beograd -- Velibor Bakić, koji je osuđen na 15 godina zbog ubistva Smaila Tarića, uhapšen je u Beogradu, javljaju “Večernje novosti“.

Prema navodima portala beogradskog lista, Bakić, koji je 2008. godine počinio svirepo ubistvo, uhapšen je pod sumnjom da je izvršio krivično delo iznude.

On je na slobodi čekao da dobije poziv i ode na odsluženje zatvorske kazne zbog ubistva, a policija ga je privela po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti priveden u Tužilaštvo na saslušanje.

Od hapšenja 2008. godine Velibor Bakić i njegov saučesnik Milan Rakić su proveli šest i po godina u pritvoru, ali im je on tada ukinut pošto je Apelacioni sud održao glavni pretres i našao da su prestali razlozi zbog kojih im je pritvor određen.

Odrubljena glava Smaila Tarića pronađena je u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu, preko puta Veterinarskog fakulteta, pronašla i Tarićevo telo u žbunju.

Prema optužnici, Bakić i Rašić namamili su u noći između 18. i 19. avgusta 2012. Tarića u Karađorđev park pored Veterinarskog fakulteta, gde mu je Bakić iz nekoliko pokušaja mačetom odrubio glavu.

Tarićevo telo su potom zapalili, kao i mačete kojima je počinjeno ubistvo.

U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji za nedozvoljeno držanje dva pištolja, zbog kojih je Bakić bio u pritvoru.

Snimak policijske akcije u kojoj je uhapšen Bakić objavljen je na Jutjubu. Snimak pogledajte u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velibor Bakić ponovo iza rešetaka(VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Apr.2016

Velibor Bakić, koji je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Smaila Tarića iz Malog Zvornika 2008. godine, uhapšen je danas u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo iznude VELIBOR Bakić, koji je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.