Oprez, nevreme preti regionu

Izvor: RTS, 27.Dec.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez, nevreme preti regionu

Meteorološke službe upozoravaju da će za vikend snežno nevreme zahvatiti ceo region. Naročiti oprez za Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

U Crnoj Gori, sneg već pada u okolini Cetinja, zbog čega je otežan saobraćaj između Podgorice i Cetinja, te je na putevima obavezna zimska oprema. A u BiH na planinama ima i do 30 centimetara snega.

I u Hrvatskoj je hladnije, a meteorolozi očekuju da noćas padne i do pola metra snega. U Srbiji se sneg očekuje u noći između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedelje i ponedeljka.

Procena je da će visina snežnog pokrivača biti od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, zbog jakog vetra i snežnih nanosa.

Upozorenje i da je u nedelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća ledena kiša. Do subote 3. januara biće veoma hladno, dnevna temperatura ispod nule.

Vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez preke potrebe, ali da im je u svakom slučaju obavezna zimska oprema.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sneg za vikend u celom regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2014

Snežno nevreme koje je stiglo na Balkansko poluostrvo proširiće se tokom vikenda na ceo region, gde se očekuju niske temperature, jak vetar i formiranje snežnog pokrivača, navode meteorološke službe...Područje Srbije će snežne padavine zahvatiti u toku noći između nedelje i ponedeljka...Očekuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.