Ombudsman: Romi dobrovoljno raseljeni

Izvor: RTS, 26.Jul.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman: Romi dobrovoljno raseljeni

Romi iz naselja pored Belvila raseljeni uz pristanak i poštovanje njihovog dostojanstva i ljudskih prava, navodi zaštitnik građana.

Raseljavanje građana romske nacionalnosti iz neformalnog naselja pored "Belvila" u Novom Beogradu obavljeno je uz dobrovoljni pristanak raseljenjih i uz poštovanje njihovog dostojanstva i ljudskih prava, navodi se u izveštaju Zaštitnika građana.

"Preseljenje u novoformirana naselja u Beogradu i drugih devet gradova i opština predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << početak njihove pune integracije", piše u saopštenju.

Zbog toga je zaštitnik građana, pored izveštaja, uputio više preporuka lokalnim samoupravama u koje su Romi raseljeni.

Izveštaj i preporuke su istovremeno upućene i nadležnim ministarstvima koja su, kako je navedeno, "propustila da obezbede da se raseljavanje i integracija Roma ostvaruju u skladu sa Strategijom za unapređenje položaja Roma u Republici Srbiji".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ombudsman: Raseljavanje iz “Belvila” izvršeno uz pristanak Roma

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jul.2012

"Preseljenje u novoformirana naselja u Beogradu i drugih devet gradova i opština predstavlja početak pune integracije Roma", navedeno je u izveštaju zaštitnika građana Srbije

Nastavak na Telegraf.rs...

Romi raseljeni dobrovoljno i uz poštovanje dostojanstva

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jul.2012

BEOGRAD, 26. jula 2012. (Beta) - Raseljavanje gradjana iz neformalnog naselja pored "Belvila" u Novom Beogradu obavljeno je uz dobrovoljni pristanak raseljenjih i uz poštovanje njihovog dostojanstva i ljudskih prava, navodi se u u četvrtak objavljenom izveštaju Zaštitnika gradjana... BEOGRAD, 26....

Nastavak na NaDlanu.com...

Ombudsman: Kontejnerski smeštaj mora biti privremeno rešenje

Izvor: EurActiv Srbija, 26.Jul.2012

Raseljavanje Roma iz neformalnog naselja pored "Belvila" u Novom Beogradu obavljeno je uz dobrovoljni pristanak raseljenih i uz poštovanje njihovog dostojanstva i ljudskih prava, ali nakon iseljavanja je sve više problema, navodi se u izveštaju Zaštitnika gradjana objavljenom 26. jula. Kontejnerski...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.