Izvor: Danas, 22.Nov.2014, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okupacija bioskopa "Zvezda"

Beograd - Grupa od nekoliko stotina mladih ljudi, nezadovoljnih stanjem u kulturi i propadanjem bioskopa, "okupirala" je sinoć beogradski bioskop "Zvezda" i održala nezvaničnu premijeru filma "Neposlušni" Mine Đukić.

Pre prikazivanja filma, glumica Ana Marković pročitala je manifest pod nazivom "Mi smo ovde i bioskop je naš" u punoj sali ruinirane "Zvezde", pozivajući na akciju sve "koje ne žele da žive u Beogradu u kojem je briga o kulturi postala višak". Kako je sinoć najavljeno, u "Zvezdi" će se narednih dana prikazivati filmovi i održavati tribine o mogućnosti postojanja nezavisnog umetničkog prostora.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.