Odloženo suđenje za šverc duvana

Izvor: RTS, 13.Maj.2010, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje za šverc duvana

Sud u Bariju ponovo odložio ročište za šverc duvana protiv nekoliko bliskih saradnika crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Sud će 17. maja po skraćenom postupku saslušati bivšeg ministra finansija Crne Gore Miroslava Ivaniševića.

Ročište u postupku za šverc duvana protiv grupe italijanskih, crnogorskih i srpskih državljana pred sudom u italijanskom gradu Bariju ponovo je odloženo za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 17. maj.

Sud će 17. maja po skraćenom postupku saslušati predsednika senata Državne revizorske institucije i bivšeg ministra finansija Crne Gore Miroslava Ivaniševića.

To odlučeno u pripremnom ročištu koje se vodi protiv devet italijanskih, crnogorskih i srpskih državljana osumnjičenih za kriminalno udruživanje radi međunarodnog krijumčarenja cigareta od 1994. do 2002. godine.

Ovo je već peti put da se odlaže ročište na kome će biti odlučeno da li će biti podignuta optužnica protiv njih.

Među osumnjičenima je i nekoliko bivših bliskih saradnika crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Ivaniševićev advokat Frančesko Paolo Sisto tražio je na ročištu izuzeće za svog klijenta, odnosno da se proces vodi u Crnoj Gori, a ne u Bariju. Sud je to odbio, a advokat je tražio druge pravne mere.

Javni tužilac u Bariju Đuzepe Šelzi ranije je pokrenuo postupak protiv sedam državljana Italije, kao i državljana Crne Gore Veselina Barovića, Dušanke Jeknić, Branka Vujoševića, Miroslava Ivaniševića i Branislava Mićunovića i državljana Srbije Andrije Draškovića i Stanka Subotića.

Sud u Bariju treba da odluči o statusu crnogorskih i srpskih državljana, jer italijanski advokati tvrde da njima treba da se sudi u u njihovim državama, a ne u Italiji.

Crnogorski vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić ranije je izjavila da italijansko tužilaštvo crnogorskim kolegama nije dostavilo zahtev za preuzimanje procesa.

Istraga protiv Đukanovića je arhivirana jer crnogorski premijer ima diplomatski imunitet.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odloženo ročište u Bariju

Izvor: Večernje novosti, 13.Maj.2010

Ročište u postpku za šverc duvana protiv grupe italijanskih, crnogorskih i srpskih državljana pred sudom u italijanskom gradu Bariju ponovo je odloženo, ovog puta za 17. maj.

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.