Odlaže se popis stanovništva i poljoprivrede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2010, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaže se popis stanovništva i poljoprivrede

BEOGRAD -

Popis stanovništva Srbije biće odložen za šest meseci, a popis poljoprivredne delatnosti za 11 meseci, zbog nedostatka sredstava, izjavio je danas direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je za popis stanovništva bilo potrebno 32 miliona evra, a da je izdvojeno 10.

Prema njegovim rečima, za popis poljoprivredne delatnosti u našoj zemlji potrebno je 16 miliona evra, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budžetom za 2011. nije predviđeno ništa.

Vukmirović je precizirao da će tako popis stanovništva umesto u periodu od 1. do 15. aprila naredne godine biti sproveden od 1. do 15. oktobra 2011, dok će popis u poljoprivrednoj delatnosti umesto od 1. do 15. novembra 2011. biti sproveden od 1. oktobra do 15. decembra 2012.

Vukmirović je rekao da će Republički zavod za statistiku ako dobije mandat od vlade sprovesti popis stanovništva na Kosovu i Metohiji (KiM), ističući da je ta služba tehnički spremna da odradi taj posao.

On je naglasio da je nadležno ministarstvo za taj popis Ministarstvo za KiM.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrivenost uvoza izvozom 58,4 odsto

Izvor: Blic, 29.Dec.2010

Ukupna spoljnotrgovinska razmena Srbije, u periodu januar-novembar, iznosi 23,97 milijardi dolara, a pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 58,4 odsto i veća je nego u istom periodu prošle godine kada je bila 52 odsto, izjavio je danas direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović...On...

Nastavak na Blic...

ODLAŽE SE POPIS STANOVNIŠTVA, NEMA PARA

Izvor: Kurir, 29.Dec.2010

BEOGRAD - Popis stanovništva Srbije biće odložen za šest meseci, a popis poljoprivredne delatnosti za 11 meseci zbog nedostatka novca, izjavio je danas direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović...On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je za popis stanovništva...

Nastavak na Kurir...

Država nema para za popis stanovništva

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2010, 07:36

BEOGRAD - Popis stanovništva Srbije biće odložen za šest meseci, a popis poljoprivredne delatnosti za 11 meseci, zbog nedostatka sredstava, izjavio je direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović...On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je za popis stanovništva...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.