Od 540 izvođača, 213 na crnoj listi

Izvor: Politika, 29.Dec.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 540 izvođača, 213 na crnoj listi

BEOGRAD – Potpredsednica vlade, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predstavila je danas liste izvođača radova po kojima je 327 firmi na beloj, a 213 na crnoj listi.

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da od ukupno 540 firmi 87 je takozvanih fantomskih firmi u kojima nema ni jednog zaposlenog.

Kako je rekla, 398 firmi od kojih su neke i na beloj listi imaju poreski dug od 67 miliona evra.

„Bele i crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << liste će se revidirati na svakih mesec i po dana i cilj je ministartsva da što više firmi bude na beloj listi i da se nateraju preduzeća da poštuju rokove, obaveze prema državi, radnicima i drugo”, rekla je Mihajlović, ističući da sve firme koje su na crnoj listi neće moći da učestvuju u projektima koje finansira država.

Mihajlović je istakla da je zbog haosa u građevinarstvu napravljena šteta državi od više milijardi dinara i da je to neko dozvolio u prethodnom periodu kao i da očekuje od nadležnih organa da se time pozabave.

Ona je takođe najavila da bi do polovine 2015. godine trebalo da bude napravljen softver koji će automatski menjati crne i bele liste, tako da taj posao ne mora da obavlja radna grupa.

„Na crno u građevinarsvu radi između 30.000 i 40.000 radnika”, rekla je Mihajlović.

-----------------------------------

Mihajlović: Železnice dobijaju direktora do kraja godine

BEOGRAD – Železnice Srbije bi do kraja ove godine trebalo da dobiju novog direktora, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture dodajući da očekuje od vlade da raspravlja o tome.

„Rekla sam da će Železnice Srbije dobiti direktora do kraja godine i stojim iza toga, konkursna komisija je završila svoj posao i izabrano je nekoliko kandidata i očekujem od vlade da o tome raspravlja”, rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

Ona je, takođe, najavila da bi u januaru trebalo da bude završeno pripajanje Koridora Srbije javnom preduzeću Putevi Srbije.

„Nije još završeno spajanje Puteva Srbije i Koridora Srbije i eto to smo planirali da uradimo u ovoj godini, a nismo uspeli. To je pripremljeno i dobili smo sve što je potrebno od međunarodnih finansijskih organizacija koje finansiraju koridore odnosno određene infrasturukturne projekte”, istakla je Mihajlović.

Kada u januaru bude završeno spajanje ta dva preduzeća, biće raspisan konkurs i imenovan novi direktor koji će upravljati Putevima Srbije.

Tanjug

objavljeno: 29.12.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 540 izvođača, 213 na crnoj listi

Izvor: Press, 29.Dec.2014

Potpredsednica vlade, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predstavila je danas liste izvođača radova po kojima je 327 firmi na beloj, a 213 na crnoj listi. . Ona je rekla da od ukupno...

Nastavak na Press...

Na crnoj listi 213 gradjevinskih firmi

Izvor: Beta, 29.Dec.2014

BEOGRAD, 29. decembra 2014. (Beta) - Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je u ponedeljak listu uspešnosti poslovanja kompanija koje se bave projektovanjem i izgradnjom saobraćajne i druge infrastrukture, koja pokazuje da od 540 firmi 213 posluje loše i nalazi se na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.