Obnavljanje letova i kontrola vazdušnog prostora odvojena pitanja

Izvor: RTS, 26.Nov.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obnavljanje letova i kontrola vazdušnog prostora odvojena pitanja"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je Srbija zainteresovana za obnavljanje letova između Beograda i Prištine i dodao da je uspostavljanje saobraćaja odvojeno pitanje od kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora.
Marko Đurić je, u pisanom saopštenju, naveo da se Srbija u kontinuitetu zalaže za rešavanje svih spornih pitanja u odnosima sa južnom pokrajinom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kroz dijalog i uz uzdržavanje od jednostranih poteza.

Povodom spekulacija u prištinskim medijima o potezima Srbije u vezi sa pitanjem kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora, Đurić je napomenuo da je Srbija zainteresovana za obnavljanje letova između Beograda i Prištine nakon 16 godina, u interesu obe strane i svih građana.
"Pitanje uspostavljanja avio-saobraćaja između republičkog i pokrajinskog glavnog grada različito je i odvojeno od pitanja kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora", navodi Đurić.
Ističe da je pitanje kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora statusno pitanje koje se tiče suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, u vezi sa kojim je pozicija Srbije definisana Ustavom, zakonima i drugim domaćim i međunarodnim propisima.
"Pitanje uspostavljanja avio-linije je prevashodno komercijalno pitanje za koje je moguće naći rešenje u dijalogu", zaključuje Đurić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLE 16 GODINA: Srbija zaintersovana za obnavljanje letova između Beograda i Prištine

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015

BEOGRAD - Srbija je zainteresovana za obnavljanje letova između Beograda i Prištine u interesu svih građana, ali to pitanje je odvojeno od pitanja kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora koje je statusno i koje se tiče suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, izjavio je danas...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.