"Obnavljanje letova i kontrola vazdušnog prostora odvojena pitanja"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je Srbija zainteresovana za obnavljanje letova između Beograda i Prištine i dodao da je uspostavljanje saobraćaja odvojeno pitanje od kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora.

Marko Đurić je, u pisanom saopštenju, naveo da se Srbija u kontinuitetu zalaže za rešavanje svih spornih pitanja u odnosima sa južnom pokrajinom kroz dijalog i uz uzdržavanje od jednostranih poteza.

Povodom spekulacija u prištinskim medijima o potezima Srbije u vezi sa pitanjem kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora, Đurić je napomenuo da je Srbija zainteresovana za obnavljanje letova između Beograda i Prištine nakon 16 godina, u interesu obe strane i svih građana.

"Pitanje uspostavljanja avio-saobraćaja između republičkog i pokrajinskog glavnog grada različito je i odvojeno od pitanja kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora", navodi Đurić.

Ističe da je pitanje kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora statusno pitanje koje se tiče suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, u vezi sa kojim je pozicija Srbije definisana Ustavom, zakonima i drugim domaćim i međunarodnim propisima.

"Pitanje uspostavljanja avio-linije je prevashodno komercijalno pitanje za koje je moguće naći rešenje u dijalogu", zaključuje Đurić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара