Obeleženo 90 godina od rođenja Duška Radovića

Izvor: Blic, 29.Nov.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 90 godina od rođenja Duška Radovića

U prepunoj sali Dečjeg kulturnog centra danas je predstavama, igrom i recitovanjem dece iz škola širom naše zemlje obeležno 90 godina od rođenja čuvenog pesnika, pisca, novinara, aforističara Duška Radovića i 60 godina od kada je centar počeo da radi.

Sama manifestacija imala je za cilj da mališanima koji su prepunili salu, kroz kulturno-umetnički program pokaže koliko je čuveni pisac kroz sve ove decenije imao udela u odrastanju dece i koliko su njegove pesme, stihovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aforizmi i danas popularni.

Tako su đaci iz Osnovnih škola “Branko Radičević”, “Stanislav Ribnikar”, “Vatroslav Lisinski”, “Ivo Andrić”, “Laza Kostić” i drugih, sjajnim preformansima, pesmama i igrama na najlepši način pokušali gostima da dočaraju Radovićeve misli, a osmesi na njihovim licima, na kraju manifestacije, pokazali su da su izvođači u tome i uspeli.

Takođe, pored značajnog jubileja, sam centar proslavio je 60. godina postojanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obeleženo 90 godina od rođenja Duška Radovića

Izvor: Danas, 29.Nov.2012

U velikoj sali Dečjeg kulturnog centra juče je muzičko-scenskim programom obeleženo 90 godina od rođenja Duška Radovića, a ujedno je i svečano završena proslava jubileja 60 godina postojanja DKCB-a.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.