OVO JE DOKAZ DA BRITANCI MRZE SRBE Zalagali se za VELIKU ALBANIJU izdali srpskog kralja i Drazu UBIJALI nas BOMBAMA

Izvor: medio.rs, 02.Jul.2015, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE DOKAZ DA BRITANCI MRZE SRBE Zalagali se za VELIKU ALBANIJU izdali srpskog kralja i Drazu UBIJALI nas BOMBAMA

Velika Britanija je vekovima unazad mnogo puta okrenula leđa Srbima, a najnoviji predlog rezolucije o Srebrenici je samo još jedna stvar u moru antisrpske politike

Velika Britanija je svojim predlogom rezolucije o Srebrenici ponovo pokazala svoju antisrpsku politiku koja seže vekovima unazad, a Telegraf.rs vas podseća na sve ŠAMARE koje su Srbi dobijali iz Londona! Tako su se Britanci zalagali za stvaranje velike Albanije, sprečili Srbiji izlaz na more, izdali srpskog kralja, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << okrenuli leđa Draži i doveli Tita na vlast!

Prema tvrdnjama istoričara imperijalistički ciljevi Velike Britanije uvek su bili u sukobu sa interesima Srbije i zbog toga su se često Srbi smatrali izdatim od strane Londona!

– U prvoj polovini 19. veka Velika Britanija je štitila interese Turske na račun Srbije – kaže akademik Dragoljub Živanović.

Foto: Wikipedia/Diliff

* 1878. godine na Berlinskom kongresu Britanija je tražila da se Srbija odrekne mnogih srezova u korist Turske!

* 1903. godine Britanija je bila prva zemlja koja je sa Srbijom prekinula diplomatske odnose posle atentata na kralja Aleksandra Obrenovića i kraljicu Dragu

Foto: Wikipedia / Lumen roma

* 1908. godine Zvanični London podržao je aneksiju BiH od strane Austrougarske

* 1912. godine Britanija je bila protiv srpskih interesa u balkanskim ratovima

* 1914. godine na početku Prvog svetskog rata Velika Britanija je tražila da se Srbiji oduzmu teritorije na severu

Foto: Wikipedia/public domain

* 1941. godine britanska tajna služba finansirala je prevrat 27. marta kojim je Kraljevina Jugoslavija uvučena u Drugi svetski rat.

Poznato je da su u poslednjem trenutku u Londonu okrenuli leđa kralju i priznali Tita za vrhovonog vođu borbe, čak je, navodno Vinston Čerčil naterao kraja Petra II da okrene leđa Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Velika Britanija je 90-tih bila jedna od prvih zemalja koja je Srbiji uvela sankcije, a i najjači stub NATO-a prilikom bombardovanja SRJ 1999. godine.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.