ORPAK otkupio zemljište za izgradnju azila za pse i mačke

Izvor: Press, 26.Avg.2013, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORPAK otkupio zemljište za izgradnju azila za pse i mačke

Kako je Tanjugu izjavila predsednica te organizacije Lela Bucek, sredstva u visini od 12.500 evra obezbedio je donator iz inostranstva, a prema projektu koji je već izrađen, azil bi mogao da zbrine oko 150 do 200 pasa i isto toliko mačaka.

"Ovo je nešto što mi želimo od kako postojimo, da imamo smeštaj za napuštene životinje. Cilj nam je da tu zbrinemo stare i invalidne životinje koje se teško udomljavaju, a onda i one zdrave koje lakše mogu naći porodicu", priča >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Bucekova.

Prema njenim rečima, azil je zamišljen tako da se ne izdržava samo od donacija.

"U okviru azila planirano je da funkcioniše pansion za pse i mačke, škola za pse – socijalizacija i osnovne komande, kao i vegeterijanski restoran za vlasnike", navodi predsednica udruženja i dodaje da bi takvi sadržaji mogli da finansiraju boravak životinja i zaposlene.

Orpak je prošle godine postao član internacionalne organizacije za zaštitu životinja OIPA, tako da su se sa projektom kruševačke organizacije upoznali i veći donatori i udruženja koja žele da pomognu, kao što su "Brižit Bardo" iz Francuske i američki "Harmoni fond".

"Nama je ranije bio problem to što nismo imali plac na ime organizacije, a sada je situacije drugačija", kaže Bucek i poziva kruševačke građevinske firme da pomognu izgradnju koliko su u mogućnosti, a gradsku upravu da olakša administrativni deo posla.

"Ukoliko sve bude kako treba, mi sledeće godine u ovo vreme verujemo da ćemo već imati životinje u azilu", veruje Bucek.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KUPLJEN HEKTAR: Azil za pse i mačke gradiće se u selu Gari

Izvor: Kurir, 26.Avg.2013

Sredstva u visini od 12.500 evra obezbedio je donator iz inostranstva..KRUŠEVAC - Organizacija za zaštitu životinja "Orpak" iz Kruševca otkupila je hektar zemljišta u selu Gari nadomak Kruševca za izgradnju azila po evropskim standardima za napuštene pse i mačke Kako je izjavila predsednica te...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.