OEBS spreman za drugi krug

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS spreman za drugi krug

Priština -- Portparol Misije OEBS-a na Kosovu kaže da će za drugi krug predsedničkih izbora Srbije na Kosovu sve biti sprovedeno po principu iz prvog kruga glasanja.

Izborni materijal za drugi krug izbora stigao je na Kosovo. Kao i na izborima 6. maja glasaće se u 17 opština u kojima će ukupno biti otvoreno 90 biračkih mesta.

Pravo da glasa na nedeljnim izborima, prema podacima OEBS-a, ima oko 109.000 birača.

"Biračka mesta biće otvorena od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 7.00 do 20.00. Kao i prošli put, ako bude gužve na biračkim mestima, OEBS će nastaviti rad dok svi ne glasaju", rekao je Nikola Gaon za KIM radio.

Portparol OEBS-a je dodao da će i ovog puta izbore sprovoditi samo predstavnici te misije, njih oko 500, koji će, nakon zatvaranja glasačkih mesta, izborni materijal dostaviti do Raške i Vranja gde će se glasovi prebrojati.

OEBS je organizovao srpske predsedničke i parlamentarne izbore na Kosovu 6. maja.
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Materijali za izbor predsjednika Srbije stigli na Kosovo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Maj.2012

Glasnogovornik  Misije OSCE-a na Kosovu Nikola Gaon izjavio je danas da će za drugi krug predsjedničkih izbora Srbije na Kosovu 20. maja sve biti  provedeno po principu koji je primjenjen u prvom krugu glasanja. Izborni materijal za drugi krug izbora stigao je na Kosovo. Kao i na izborima 6. maja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

OEBS spreman za srpske izbore na Kosovu 20. maja

Izvor: NaDlanu.com, 17.Maj.2012

ČAGLAVICA, 17. maja 2012. (Beta) - Portparol Misije OEBS-a na Kosovu Nikola Gaon izjavio je u četvrtak da će za drugi krug predsedničkih izbora Srbije na Kosovu 20. maja sve biti sprovedeno po principu koji je primenjen u prvom krugu glasanja... ČAGLAVICA, 17. maja 2012. (Beta) - Portparol Misije...

Nastavak na NaDlanu.com...

Građani Srbije u nedelju biraju predsednika

Izvor: Politika, 17.Maj.2012

BEOGRAD – Građani Srbije u zemlji i inostranstvu u nedelju, 20. maja, moći će da iskoriste biračko pravo i izjasne se o novom šefu države u drugom krugu predsedničkih izbora...Ukupno 6.770.013 birača izjašnjavaće se na 8.390 biračkih mesta u zemlji i inostranstvu, koja će biti otvorena...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.