Novi problemi za Makedoniju

Izvor: RTS, 06.Avg.2009, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi problemi za Makedoniju

I Bugarska preti blokadom makedonskih evropskih integracija. Ukoliko Skoplje ne oslobodi Bugarku Spasku Mitrovu iz zatvora ništa od EU.

Bugarsko ministratvo spoljnih poslova upozorilo je makedonske vlasti da će, ukoliko iz zatvora ne oslobode bugarsku državljanku Spasku Mitrovu, blokirati evropske integracije Makedonije.

Spaska Mitrova je u zatvoru u Makedoniji, zbog toga što nije dozvolila svom bivšem suprugu da posećuje njihovo dete i pored odobrenja Centra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za socijalnu brigu.

"Ukoliko Makedonija ne oslobodi Mitrovu, Bugarska će blokirati evropske integracije Makedonije", navodi se u noti koju je bugarsko ministarstvo uputilo makedonskoj ambasadi u Sofiji.

Neimenovani portparol bugarskog ministarstva rekao je makedonskim medijima, da je taj stav zvaničan i da će konkretni koraci Bugarske zavisiti od reakcije makedonskih vlasti.

U bugarskoj noti se navode i "druge sumnje da su neki bugarski građani izloženi administrativnim i policijskim pritiscima u Makedoniji".

Makedonsko ministarstvo spoljnih poslova smatra da Makedonija i Bugarska treba da se distanciraju od "klasične manipulacije sa ljudskim sudbinama", kako se ne bi ugrozili prijateljski odnosi dve zemlje.

Bugarske pretnje nemaju mnogo smisla s obzirom na to da su makedonski pregovori sa EU već blokirani zbog spora između Grčke i Makedonije u vezi sa imenom te bivše jugoslovenske republike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska ucenjuje Makedoniju

Izvor: Mondo, 05.Avg.2009, 16:00

Bugarska uputila verbalnu notu makedonskim vlastima u kojoj navodi da će, ukoliko Makedonija ne oslobodi bugarsku državljanku koja je tri meseca u zatvoru u Makedoniji, Bugarska blokirati evropsku integraciju Makedonije

Nastavak na Mondo...

Bugarska preti Makedoniji blokadom

Izvor: B92, 05.Avg.2009

Skoplje -- Bugarska je zapretila Skoplju blokadom integracija u EU, ako bugarska državljanka Spaska Mitrova, koja je tri meseca u zatvoru u Makedoniji, ne bude oslobođena... Spaska Mitrova je u zatvoru u Makedoniji, zbog toga što nije dozvolila svom bivšem suprugu da posećuje njihovo dete i pored...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.