Izvor: S media, 13.Dec.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Spektakularan Doček na Trgu slobode

Hor Viva vox, Slobodan Trkulja, Sergej Ćetković i Vlado Georgiev uveličaće doček Nove godine na Trgu Slobode u Novom Sadu i zajedno sa građanima dočekati 2013. godinu, rekao je direktor Kulturnog centra Novog Sada dr Andrej Fajgelj na pres konferenciji održanoj u Kulturnom centru Novog Sada.

Tokom svog prvog zvaničnog obraćanja ovim povodom, zajedno sa kantautorom Vladom Georgievim, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << demantovao je višenedeljne napise medija u vezi sa dočekom Nove godine u Novom Sadu.

U javnosti je bilo dosta spekulacija u vezi sa Novom godinom i više od toga, podigla se medijska hajka. Nisam siguran na koga je bila usmerena. Na organizatore? Na umetnike? Na Novi Sad? Ili na sam koncept slavljenja bilo čega? Možda neko smatra da Novi Sad ne sme da bude najbolji u nečemu?“, rekao je direktor KCNS dr Andrej Fajgelj i napomenuo da su samo dve stvari o kojima su pojedini novinari pisali

tačne - da je proslava 31.decembra i da će biti jedinstvena i izuzetna.

Georgiev: "Nastupam za džabe!"

Vlado Georgiev je istakao da mu je izuzetno drago što je dobio poziv da nastupi u novogodišnjoj noći.

Veliko mi je zadovoljstvo da danas mogu da demantujem laži koje su se pojavljivale u medijima ovih nedelja. Nadam se da niko neće imati ništa protiv što sam bio u mogućnosti da doniram opremu koja mnogo košta. Želim da se zahvalim divnim ljudima“.

Vlado Georgiev je napomenuo da honorar nije ni blizu onoliki koliko se spominje u medijima. „Najazad, ukoliko običan muzičar za novogodišnju noć dobije oko 1.000 evra, ja mislim da je sasvim u redu ako muzičari iz moje grupe dobiju po 2.000 evra - a ja nastupam za džabe.

Proslavljaće i Božić

Andrej Fajgelj je napomenuo da se po prvi put u Novom Sadu, po ugledu na druge evropske gradove, proslavlja i Božić. Reč je u stvari o dva Božića, za svih pet hrišćanskih tradicionalnih verskih zajednica koje su prisutne u Novom Sadu.

Budžet ce biti na nivou prošlogodišnjeg, a honorari dvostruko manji od onih koji su se pojavljivali u javnosti. Srbija i Novi Sad u stanju su da ponude vrhunski program a da u isto vreme pokažu društvenu odgovornost, uprkos napadima onih koji, valjda polazeći od sebe, tvrde da je to nemoguće, rečeno je na konferenciji.

"Ovakvim događajem, Novi Sad jeste glavni grad Srbije", istakao je direktor KCNS i zahvalio se umetnicima što ih klevete nisu sprečile da učestvuju, a gradonačelniku Milošu Vučeviću što je uprkos napadima i pritiscima dao punu podršku ovom događaju, i značajno pomogao da se izborimo za njegov kvalitet i društvenu odgovornost, iako to nije morao da čini.

(S media)

Foto: S media

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlado Georgijev, ipak, u Novom Sadu za Novu godinu

Izvor: Press, 13.Dec.2012

On je najavio da će pored Geogrijeva na dočeku Nove godine u Novom Sadu nastupiti i Sergej Ćetković, Slobodan Trkulja i hor Viva voks.. Žao mi je što postoje ljudi koji misle da Novi Sad ne treba da napravi veličanstven doček Nove godine, ja mislim da mi treba da organizujemo najveće kulturne...

Nastavak na Press...

Dočekajte Novu godinu u Novom Sadu

Izvor: Dzungla.org, 13.Dec.2012

Hor Viva Vox, Slobodan Trkulja, Sergej Ćetković i Vlado Georgiev nastupiće na Trgu slobode u Novom Sadu za doček Nove 2013. godine.. . Na konferenciji za novinare, direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj, podsetio je da je u javnosti bilo dosta spekulacija u vezi sa proslavom Nove godine...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.