Novi Robin Hud siromašnima ostavlja  po 10.000 evra

Izvor: S media, 07.Mar.2012, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi "Robin Hud" siromašnima ostavlja po 10.000 evra

U nemačkom gradu Braunšvejgu 200 kilometara udaljenom od Berlina misteriozna osoba je krajem prošle godine prvi puta ostavila štos sa 10.000 evra. Tu je praksu nastavila i cele ove godine, a novac najčešće ostavlja u Crkvi s porukom u kojoj stoji kome je novac namenjen.

Prebacivala novac na račune siromašnih

Inicijativa za oporezivanje banaka u Velikoj Britaniji

Do sada je sve zajedno poslano oko 190 hiljada eura. Donacije su uglavnom podeljene >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u novčanicama od 500 evra, piše Daily Mail.

Prva suma novca stigla je u novembru prošle godine, a anonimni donator namenio ju je udruženju koje se bavi okupljanjem žrtava nasilja.

Pomoć je poslao i ženi kojoj je ukradena torbica s novcem. Ona je svoju priču ispričala za lokalne novine, a novac je stigao s izrezanim člankom.

Anonimni donator takođe je u loklane novine poslao 10.000 evra i članak o dečaku Tomu koji se pre šest godina teško povredio, a njegova porodica nije imala novac za sve terapije koje su mu bile potrebne.

Oko 10 hiljada evra od ovog lokalnog 'Robin Huda' primili su i vrtić i crkvena zajednica u Braunšvejgu.

(jutarnji.hr)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

NEMAČKA IMA ROBINA HUDA!

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 09:13

BERLIN - Deli sirotinji! Nemački grad Braunšvajg traga za modernim Robinom Hudom, tajanstvenom donatorom koji anonimno šalje velike svote novca lokalnim dobrotvornim ustanovama i žrtvama nasilja...BERLIN - Deli sirotinji!..Nemački grad Braunšvajg traga za modernim Robinom Hudom, tajanstvenom donatorom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.