Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova svjedočenja u procesu protiv Orića i Mahmuljina

SARAJEVO - U Sudu BiH na suđenju ratnom komandantu tzv. Armije BiH u Srebrenici, Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću, za zločine nad srpskim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine, saslušana su dva nova svjedoka Tužilaštva BiH - Radmila Nikolić i Asim Mehić.

Mehić je posvjedočio da je zajedno sa mještanima sela Lolići učestvovao u pronalaženju i zakopavanju tijela 12 srpskih boraca koje su muslimanske snage ubile, 29. maja 1992.godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na prostoru Bratunca i Srebrenice.

Među ubijenim bili su i posmrtni ostaci Milutina Miloševića, koji su prema svjedočenju Mehića bili bez ruku i nogu, a za čije se ubistvo terete Orić i Muhić.

Nastavak suđenja zakazan je za 7. juni.

Današnjem suđenju prisustvovali su i predstavnici udruženja porodica stradalih i ubijenih Srba iz Bratunca i Srebrenice.

Podsjećamo, Orić i Muhić optuženi su da su 1992. godine, u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nastavljeno suđenje Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za ubistvo tri zarobljenika

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2016

SARAJEVO - Milutin Milošević je 29. maja 1992. godine otišao u Kravice. Uhvaćen je živ, ali se više nikad nije vratio nama. Deset mjeseci kasnije njegovo tijelo je ekshumirano bez ruku od lakata ka dole, izjavila je danas Radmila Nikolić, bratičina Milutina Miloševića za čije su ubistvo u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.