Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2014, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema prevoza za srpske đake na Kosovu

GRAČANICA - Gotovo 2.000 srpskih đaka iz centralnog Kosova i Pećkog okruga ni jutros, treći dan na početku školske godine nisu sjeli u klupe, jer nisu imali prevoz do škole.

Đački autobusi su, uprkos jučerašnjim najavama iz školske uprave u Kosovskoj Mitrovici i srpskih opština da će problem prevoza đaka biti odmah riješen, ostali na parkingu u Gračanici.

Razlog je zabrana Kosovske policijske službe /JSP/ da saobraćaju đački autobusi kojima raspolaže srpsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Javno saobraćajno preduzeće iz Gračanice, jer "prevozna sredstva" nisu registrovana na kosovske tablice.

Direktor JSP Ljubinko Pavić rekao je da je njegovo preduzeće u maju dobilo dopis Kosovske policijske službe u kome je upozoreno da, ukoliko ne bude izvršena preregistracija, autobusi neće moći da prevozi đake od 1. septembra.

"Obavestili smo nadležne u srpskoj opštini Priština, izmeštenoj u Gračanicu. Dopis je prosleđen i nadležnoj školskoj upravi i Ministarstvu prosvete Srbije, ali nismo dobili odgovor niti smernice kako da postupamo", rekao je Pavić.

I u Srpskoj opštini Priština i u Kosovskoj opštini Gračanica tvrde da će problem biti riješen i da se traže modaliteti kako da se đački autobusi preregistruju sa tablica Prokuplja.

"Desetak odsto učenika iz mesta u kojima se nalaze centralne škole poput Gračanice, Lepine kod Lipljana i sela po obodu pešice je došlo u škole. Ostali đaci su i jutros čekali na autobuskim stajalištima", kažu u Gimnaziji u Lapljem selu kod Gračanice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KiM: I dalje nema prevoza za srpske đake

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2014

Gotovo 2.000 srpskih đaka iz centralnog Kosova i Pećkog okruga ni u sredu, treći dan na početku školske godine nisu seli u klupe, jer nisu imali prevoz do škole...Đaci neće moći u školu dok se autobusi ne preregistruju na kosovske tablice (Foto: Ilustarcija).. ..Đački autobusi su, uprkos...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.