Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2013, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedopustivo povećanje dozvoljene doze aflatoksina

Profesorka sa Fakulteta Veterinarske medicine Radmila Resanović kaže da ju je povećanje dozvoljene granice prisustva aflatoksina šokiralo jer se mora imati na umu da su brojne studije i istraživanja pokazali da je prisustvo od 0,5 mikrograma po litru opasno po zdravlje ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Aflatoksina će u Srbiji biti sve više zbog klimatskih promena

Izvor: Blic, 28.Feb.2013

Rizik od toksičnih materija u hrani uvek postoji, ali mi pokušavamo da ga svedemo na najmanju moguću meru, izjavio je FoNetu direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje doktor Slobodan Tošović...Rizik se procenjuje na osnovu toga koliko se pojede ili popije nečega, kakvi su socijalni uslovi u nekoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.