Nećete verovati za šta serijski ubica tuži državu!

Izvor: Mondo, 01.Sep.2014, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećete verovati za šta serijski ubica tuži državu!

Najpoznatiji bugarski zatvorenik, serijski ubica osuđen na doživotni zatvor, vodi više od 200 sporova protiv države prema bugarskom Zakonu o odgovornostima države i opština, piše sofijski dnevnik "Trud".

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Mitko Harakčijev osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva dvojice muškaraca i ranjavanja još dvojice.

Pre nego što je dospeo u zatvor, Harakčijev je imao malu firmu za uvoz mlečnih proizvoda, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je brzo propala.

Nakon toga počeo je da krade i da se bavi prevarama, zbog čega je period od 1998. do 2001. godine proveo u zatvorskoj ćeliji.

Nakon izlaska iz zatvora, žena ga je napustila, a on počeo da krade minibuse marke "mercedes" i ubija njihove vlasnike.

Na doživotni zatvor osuđen je 2002. godine, a nakon pet godina provedenih u zatvoru počeo je da čita pravnu literaturu i piše tužbe.

Iako je gubio sporove, sudski procesi su odugovlačeni, jer se on žalio višim instancama.

Harakčijev državu tuži za sve i svašta, od toga što mu nije obezbeđen besplatan telefon, poštanske marke za pisma, pa sve do toga da je hartija za pisanje pisama u zatvorskoj kantini skupa, a tražio je i jeftino kancelarijsko lepilo.

Tužio je državu, jer mu tri godine nije obezbedila pristup vodećoj štampi, a tražio je i odštetu od 43.000 leva (21,5 hiljade evra) zbog toga što mu u zatvoru nije obezbeđena hrana, kao muslimanu, čiju je veru uzeo pred svedocima, budući da mu nije dozvoljeno da ode do neke od džamija.

Ovaj serijski ubica dobio je i neke sporove. Presuđeno mu je obeštećenje u iznosu od 350 evra nakon što je protiv njega bio pokrenut, a zatim obustavljen spor zbog optužbe za krađu kačkavalja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.