Ne znaju ko je Branislav Nušić

Izvor: Večernje novosti, 26.Avg.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne znaju ko je Branislav Nušić

CINCAR, Alkibijad Nuša, "Gospođa ministarka", "plava riba, kljukana dinastija, svastikin but"... Rečju, Branislav Nušić, književnik, komediograf, diplomata, fotograf - amater. I dok neki i danas uživaju u čitanju njegovih knjiga i pozorišnim predstavama rađenim po njegovim delima, drugi nažalost nemaju pojma ko je bio ovaj veliki Srbin. Na ulicama Smedereva novinar lokalne televizije anketirao je građane i pitao znaju li ko je Nušić. I tako je autor "Sumnjivog lica" postao "pesnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << slikar , da ima tu njegova škola, ali i da mu je kuća bila tamo gde je sada pekara". A ko u stvari bio taj Nušić gotovo da niko nije znao. I naravno, na anketu, postavljenu na Youtube, usledili su komentari. Nekima je bio simpatičan tinejdžer koji je odgovorio u "duhu vremena" sa "Ne znam biografiju, ali mogu da nađem na internetu, pa da ti pošaljem", ali većina komentatora smatra da je to sramota. Napisali su: - E ovo se dobija,kada se preterano konzumira Farma, Luda kuća, Dvor, Veliki Brat, Grand šou, Bravo šou, Soraja, Stanija, Pink, Trenutak istine.... - To su naše nove GRAND generacije. Ovaj snimak me nije začudio jer je našedruštvo odavno dotaklo dno, a o obrazovanju je suvišno govoriti. Da li ovako nešto sme da se dogodi?!

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žalosno: Srbi više ne znaju ko je Nušić

Izvor: Mondo, 26.Avg.2014

Cincar, Alkibijad Nuša, "Gospođa ministarka", "plava riba, kljukana dinastija, svastikin but".. Rečju, Branislav Nušić, književnik, komediograf, diplomata, fotograf – amater, bilo šta od toga je moglo da se kaže u TV anketi, ali....Foto: arhivska fotografija..I dok neki i danas uživaju u čitanju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.