Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2016, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici upozoravaju da OI treba prebaciti ili odgoditi

Više od stotinu vodećih naučnika smatra da bi predstojeća Olimpijada u Rio de Žaneiru trebalo da bude održana u drugom mjestu ili odgođena zbog epidemije virusa zika.

Grupa naučnika u svom otvorenom pismu Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji /SZO/ navodi da nova otkrića o virusu ukazuju na to da je "neetično" da igre budu održane.

Oni su pozvali SZO da hitno revidira svoje smjernice za virus zika, koji je povezan i sa teškim defektima kod novorođene >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dijece.

Pismo je potpisalo 150 međunarodnih naučnika, ljekara i medicinskih stručnjaka sa institucija poput Oksforda, Harvarda i Jejla.

Međunarodni Olimpijski komitet je početkom mjeseca saopštio da nema razloga za odgađanje ili premještanje igara.

Epidemija virusa zika počela je u Brazilu prije godinu dana, ali sada se proširila na više od 60 zemalja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naučnici upozoravaju da Olimpijske igre treba odgoditi ili premestiti zbog epidemije zika virusa

Izvor: Blic, 27.Maj.2016

Više od stotinu vodećih naučnika smatra da bi predstojeća Olimpijada u Rio de Žaneiru trebalo da bude održana u drugom mestu ili odgođena zbog epidemije virusa zika...Grupa naučnika u svom otvorenom pismu Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) navodi da nova otkrića o virusu ukazuju na to...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.