Nastavak Balkanskog ratnika

Izvor: RTS, 16.Nov.2010, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak "Balkanskog ratnika"

U Italiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji uhapšeno 80 kriminalaca povezanih sa narkobandom Darka Šarića.

U međunarodnoj policijskoj akciji, bezbednosne službe Italije, Srbije, Crne Gore i Slovenije uhapsile su 80 osoba osumnjičenih za saučesništvo u kriminalnoj grupi narkobosa Darka Šarića, potvrdio je za RTS specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Policija Crne Gore potvrdila je da su u toj zemlji uhapšeni Duško Šarić iz Pljevalja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brat Darka Šarića, kao i dvojica srpskih državljana, Vitomir Bajić i Srpko Klisura iz Priboja, na osnovu poternice Interpola u Rimu, a u sklopu međunarodne policijske operacije "Loptice".

Policija je saopštila da je Šarić, koji je državljanin Crne Gore, zadržan u pritvoru i da će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Navodi se da je, uporedo sa ovim aktivnostima, u potrazi za licima koja potražuje Interpol, izvršen pretres više objekata, među kojima i diskoteke "Top Hil" i hotela "Maks Prestiž" u Budvi.

Šef kabineta direktora BIA, Jovan Stojić, izjavio je za Internet portal RTS-a da je ta bezbednosna služba koordinirala akciju u Srbiji, u kojoj su uhapšene četiri osobe, jedna iz Beograda i tri iz Kragujevca.

Uhapšeni su Zlatko Đorđević iz Beograda i Kragujevčani Božidar Kapetanović, Goran Živanović i Gordana Milivojević-Rakić.

Akcija je izvršena na osnovu naredbi istražnog sudije Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Žandarmerije izvršili su, tokom akcije, pretres više stanova i drugih prostorija u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Užicu, Priboju i Bajinoj Bašti.

Vođe međunarodne mreže delovale su iz Srbije i Slovenije i, kako je istraga utvrdila, preko ćelija u Italiji, u drugim evropskim zemljama i nekim državama Južne Amerike, podsticali su, između 2007. i 2009. godine, nabavku i prodaju ogromnih količina kokaina.

U paralelnoj akciji, uhapšeni su članovi kriminalnih grupa iz Milana, Torina, Đenove i Koma, javlja agencija Ansa. 

Tu operaciju sprovela je policija Milana, posle istrage koja je trajala dve godine, u saradnji sa Direkcijom za borbu protiv mafije i Interpolom, a u njoj je učestvovalo više od 300 policajaca.

Akcije su sprovedena po nalogu italijanske Direkcije za borbu protiv mafije koja je dala nalog za hapšenje 108 osumnjičenih za nabavku i distribuciju nakrotika za italijansko tržište, a među kojima je i devet lica protiv kojih je srpsko tužilaštvo već pokrenulo postupke.

Među njima su i Darko Šarić i Goran Soković, koji su u Srbiji optuženi za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, kao i za pranje novca zarađenog od prodaje droge. Istraga se sprovodi i u Urugvaju i Argentini.

Tužilac Radisavljević očekuje da nakon izdavanja naloga italijanske Direkcije, Šarić i Soković budu pronađeni i uhapšeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija: Razbijena narko mreža s Balkana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Nov.2010

Italijanska policija uhapsila je danas više od sto osoba, osumnjičenih za trgovinu drogom, medju kojima su jednu mrežu, s centrima u Srbiji i Sloveniji, činili uglavnom Srbi, Crnogorci i Slovenci. Kako je prenjela agencija Ansa, vodje medjunarodne mreže djelovali su iz Srbije i Slovenije i, prema...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Policija zadala težak udarac Šarićevom narko klanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Nov.2010

U akciji italijanske Direkcije za borbu protiv mafije i srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno više od 80 osoba na području Italije, Srbije, Crne Gore i Slovenije zbog krijumčarenja droge, potvrdio za RSE Miljko Radisavljević, specijalni tužilac Srbije za organizovani kriminal

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

NASTAVAK "BALKANSKOG RATNIKA" (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Nov.2010

RIM - Na području Italije, Crne Gore, Slovenije i Srbije, u nastavku akcije "Balkanski ratnik", uhapšeno je više od 100 kriminalaca povezanih sa narkobandom Darka Šarića..."U međunarodnoj policijskoj akciji, bezbednosne službe Italije, Srbije, Crne Gore i Slovenije uhapsile su stotinak osoba osumnjičenih...

Nastavak na Kurir...

Šarić italijanskoj mafiji preoteo šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu

Izvor: Blic, 16.Nov.2010

Klan Darka Šarića u poslu s kokainom uspeo je da sa narko-tržišta istisne i najmoćniju kalabrijsku mafijašku organizaciju „Ndrangetu“. Na to ukazuju podaci na osnovu kojih je u Italiji pokrenut nastavak „Balkanskog ratnika“ u kojem je prošle noći uhapšeno više od 80 osoba po nalogu...

Nastavak na Blic...

Šarićev klan istisnuo i "Ndrangetu"

Izvor: B92, 17.Nov.2010, 03:20

Beograd, Rim -- Nakon akcije hapšenja saradnika Darka Šarića, srpski i italijanski mediji pišu da je Šarićev klan uspeo da iz poslova s drogom istisne čak i italijansku mafiju...Dnevnik "Blic" piše da je Šarićev klan u poslu s kokainom uspeo da s narko-tržišta istisne i najmoćniju kalabrijsku...

Nastavak na B92...

Uhapšeno 80 lica

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 17.Nov.2010

U međunarodnoj policijskoj akciji, bezbjednosne službe Italije, Srbije, Crne Gore i Slovenije uhapsile su 80 lica osumnjičenih za saučesništvo sa kriminalnom grupom narkobosa Darka Šarića, izjavio je srbijanski specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. Šef kabineta...

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.