NASTAVAK BALKANSKOG RATNIKA

Izvor: Kurir, 16.Nov.2010, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVAK "BALKANSKOG RATNIKA"

RIM - U Italiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji uhapšeno 80 kriminalaca povezanih sa narkobandom Darka Šarića.

"U međunarodnoj policijskoj akciji, bezbednosne službe Italije, Srbije, Crne Gore i Slovenije uhapsile su 80 osoba osumnjičenih za saučesništvo u kriminalnoj grupi narkobosa Darka Šarića", potvrdio je za RTS specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Duško Šarić, brat Darka Šarića, zadržan je u pritvoru pošto ga je sinoć saslušala >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << crnogorska policija u Pljevljima, saopštio je Josif Mićković, branilac braće Šarić, prenosi agencija Beta.

Uhapšen je na osnovu poternice Italije, a sumnjiči se za šverc droge.

Za razliku od njegovog brata Darka, Duška Šarića ne potražuje policija Srbije.

Šef kabineta direktora BIA, Jovan Stojić, izjavio je za Internet portal RTS-a da je ta bezbednosna služba koordinirala akciju Srbiji, u kojoj su uhapšene četiri osobe, jedna iz Beograda i tri iz Kragujevca.

Uhapšeni su Zlatko Đorđević iz Beograda i Kragujevčani: Božidar Kapetanović , Goran Živanović i Gordana Milivojević-Rakić.

I direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da su u Srbiji uhapšena četiri osumnjičena za trgovinu drogom i pripadništvo grupi odbeglog Darka Šarića.

Veljović je precizirao da je akcija hapšenja izvršena po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal, a na osnovu zahteva za međunarodnu pravnu pomoć.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Žandarmerije, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, saopštio je MUP.

U vezi sa njihovim hapšenjem obavljen je pretres više stanova i drugih prostorija.

Vođe međunarodne mreže delovale su iz Srbije i Slovenije i, kako je istraga utvrdila, preko ćelija u Italiji, u drugim evropskim zemljama i nekim državama Južne Amerike, podsticali su između 2007. i 2009. nabavku i prodaju ogromnih količina kokaina.

U paralelnoj akciji, uhapšeni su članovi kriminalnih grupa iz Milana, Torina, Đenove i Koma, javlja agencija Ansa.

Tu operaciju sprovela je policija Milana, posle istrage koja je trajala dve godine, u saradnji sa Direkcijom za borbu protiv mafije i Interpolom, a u njoj je učestvovalo više od 300 policajaca.

A

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.