Najmanje pet poginulih u zemljotresu u Mjanmaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje pet poginulih u zemljotresu u Mjanmaru

JANGON -

Najmanje pet osoba je poginulo, a nekoliko građevinskih radnika je nestalo, u zemljotresu jačine 6,6 stepeni Rihterove skale koji je danas registrovan blizu Mandalaja, drugog po veličini grada u Mjanmaru, u centralnom delu jedne od najsiromašnijih zemalja u Aziji.

Američki geološki zavod je saopštio da je epicentar bio oko 60 kilometara severozapadno od Mandalaja na dubini od samo 10 kilometara.

Zvaničnik zadužen za meteorologiju u Mandalaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavio je da je epicentar zemljotresa, koji se dogodio jutros u 7:41 po lokalnom vremenu, bio blizu grada Švebo.

Region je kasnije potreslo nekoliko snažnih naknadnih potresa, ali nema izveštaja o većoj šteti u Mandalaju.

Stanovnici Bangkoka, prestonice susednog Tajlanda, takođe su osetili potres, navodi Rojters.

"Nikada nisam osetio tako snažan potres. Takođe sam čuo buku i svetlo je nestalo. Ne znam kolika je šteta", rekao je jedan stanovnik Mandalaja.

Lokalni mediji su objavili da se srušio poluizgrađeni most preko reke Iravadi između Kjauk Mjaunga i Singua.

Policajac u Švebu je rekao da je u Kjauk Mjaungu jedna žena poginula a 10 ljudi povređeno.

"Jedna kuća se srušila u Kjauk Mjaungu. Most Radana Ting, koji je još u izgradnji, teško je oštećen. Ogromni čelični most je pao u reku i pet radnika je nestalo", kazao je on.

Policajac iz grada Singu, koji se nalazi na suprotnoj obali reke Iravadi od Kjauk Mjaunga, kazao je da su četiri osobe poginule, dok je devet povređeno.

"Povređeni nisu u kritičnom stanju. Još procenjujemo štetu i žrtve u okolini", dodao je on.

Državna televizija nije pomenula štetu, a lokalni mediji su objavili da je pričinjena manja šteta u nekoliko oblasti oko Mandalaja, uključujući grad Amarapur koji je popularan među turistima zbog manastira i najdužeg mosta od tikovine u svetu. Mediji su javili da su oštećene tamošnje pagode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Peruu zemljotres magnitude 5,9

Izvor: Vostok.rs, 11.Nov.2012

11.11.2012. -..Zemljotres magnitude 5,9 stepeni se dogodio 780 kilometara severoistočno od glavnog grada Perua, Lime. Podaci o žrtvama i materijalnoj šteti nisu objavljeni, saopštila je američka Geološka služba. Epicentar zemljotresa se nalazio na dubini od 118 kilometara. Kroz Peru prolazi "Vatrena...

Nastavak na Vostok.rs...

Mjanmar: Najmanje pet žrtava zemljotresa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Nov.2012

U zemljotresu jačine 6,6 stepeni po Rihteru u centralnom delu Mjanmara u nedelju je poginulo najmanje pet osoba, a šest građevinskih radnika vode se kao nestali, ali materijalna šteta nije velika, saopštili su zvaničnici. Epicentar je bio na oko 60 kilometara severozapadno od grada Mandalaj,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mjanmar: Svode se bilansi stradalih

Izvor: B92, 12.Nov.2012, 09:47

Jangon -- U seriji zemljotresa u Mjanmaru poginulo je najmanje 13 ljudi, na desetine se vodi kao nestalo, a više od 50 je povređenih, saopštili su jutros zvaničnici...Oni su naveli da je pričinjena značajna materijalna šteta, da je srušen jedan most, oštećena 21 drevna budistička pagoda, četiri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.